Treći rebalans budžeta Distrikta do kraja tekućeg mjeseca

U toku su završna usaglašavanja za treći ovogodišnji rebalans budžeta Distrikta, koji će biti sačinjen zbog umanjenja prihoda za oko 25 miliona u odnosu na ranije utvrđenu projekciju od oko 260 miliona maraka.

Pad prihoda je nastupio kao generalna posljedica pandemije, a biće amortizovan kroz različite vidove ušteda, prije svega na materijalnim troškovima i projekcijama plata.

“Bez obzira na pad prihoda u Distriktu, neće biti upitno ispunjenje ni jedne zakonom propisane obaveze. Tu prije svega mislim i na zaostale podsticaje u privredi, a moj lični stav je da treba posegnuti i za linearnim umanjenjem kapitalnog budžeta, bez gašenja bilo kojeg od projekata, kako bi se nadomjestila nedostajuća sredstva”, rekao je brčanski gradonačelnik Siniša Milić.

Tokom dana parlamentarna većina će održati još jedan sastanak na ovu temu, a inače, nakon što rebalans prođe sjednicu Vlade, neophodno je da dobije podršku i na parlamentu. Podsjetimo do kraja mjeseca, i odlaska zastupnika na kolektivni godišnji odmor, biće održana još jedna redovna, i s temom rebalansa, jedna vanredna sjednica Skupštine Distrikta.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime