spot_img
spot_img

Тим спасилаца из Брчког испраћен у Турску

spot_img
spot_img

Спасилачка екипа, сачињена од укупно 10 припадника из Одсјека цивилне заштите Одјељења за јавну сигурност и Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ, вечерас је кренула у мисију пружања помоћи подручјима која су погођеним земљотресом на југу Турске и Сирије.

„Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на сједници донијела Одлуку о издвајању новчане помоћи из средстава резерви у износу од 50.000,00 КМ која ће се посредством Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта дистрибуирати и ставити на располагање подручјима погођеним земљотресом. Други вид у пружању ургентне помоћи огледа се у чињеници да ће наших 10 спасилаца из Брчког бити дио контингента цивиних заштита које иду из Босне и Херцеговине“ казао је на испраћају градоначелник Дистрикта Есед Кадрић.

Он је подсјетио на велику подршку спасилачке екипе из Турске коју је Дистрикт добио током поплава које су задесиле ово подручје током 2014.године, те је вечерашњи одлазак брчанских спасиоца вид узајамне подршке као и цивилизацијска обавеза.

Шеф Одјељења за јавну сигурност Богдан Братић напоменуо је да се ради о самоодрживој екипи спасиоца. „Тим који шаљемо је самоодржив, то значи да су обезбијеђени са шаторима, гријалицама, агрегатима, медицинском опремом, те материјалима за потребе спашавања људи из рушевина“ изјавио је Братић.

„Ми смо екипа од 10 спасиоца и сви смо обучени за проналажење, потрагу и спашавање унесрећених из рушевина. Планирано је да на том подручју останемо 10 дана и засигурно ћемо дати све од себе“ истакао је Славиша Лазендић, вођа спасилачког тима.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img