Tekvondo klub Brčko proslavio peti rođendan

Tekvondo klub Bčko proslavio je ovih dana svoj peti rođendan.

Tokom prvih pet godina postojanja, tekvondo klub Brčko ostvario je vrhunske rezultate – njegovi takmičari u naš grad donijeli su 8 evropskih, 1 balkansku i mnoštvo drugih medalja.

2018. godne na zvaničnom Evropskom klupskom prvenstvu u Španiji, Milica i Jelena Vasić osvojile su dvije bronzane medalje.

Na Balkanskom prvenstvu 2019. u Bugarskoj, Milica se okitila zlatom, a na Evrospskom klupskom prvenstvu 2020. u Zagrebu Ivana Šarenac i Jelena Vasić osvojile su srebro, a Milica bronzu.

I Evropsko prvenstvo 2020. godine, održano u Sarajevu, bilo je jako uspjšeno – u naš grad Milica je donijela srebro, Jelenu bronzu.

Sa posljednjeg Evropskog prvenstva u Estoniji, na kojem je učestvovalo 55 država, Milica je osvojila bronzanz medalju.

Takmičarke ovog kluba nagrađene su i od Olimpijskog komiteta BiH za vrhunske sportske rezultate.

Višestruke su državne prvakinje i stalni članovi reprezentacije BiH, a ono na šta su u ovom klubu posebno ponosni je drugo mjesto Milice Vasić i četvrto mjesto Jelene Vasić na zvaničnoj svjetskoj Rang listi.

Iz tekvondo kluba Brčko koriste priliku da se zahvale svima koji su klub i takmičarke podržali tokom ovih pet godine, te pomogli da zajedno dođemo do vrhunskih rezultata, te da naš grad predstavimo u najboljem svjetlu u BiH, regionu i Evropi.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime