spot_img

Sve što vas zanima o BiH Color Festivalu, a niste imali koga da pitate

Published:

Svega nekoliko dana ostalo je do drugog BiH Color Festivala u našem gradu. Par hiljada ljudi, dva dana ludih žurki i hiljadu kilograma boje. Ove godine, portal nula49.com s ponosom je zvanični medijski partner festivala, pa smo odlučili da Miloša Stankića, organizatora festivala, pitamo sve ono što bi moglo da vas zanima. Šta je novo a šta staro, na šta su obratili najviše pažnje, ko je podržao organizaciju a ko se pravi lud? Evo šta smo saznali.

Za sam početak, kako izgleda organizacija ove godine, u odnosu na prošlu?

Mnogo je lakše ove godine, barem deset puta… Nismo imali mnogo pomoći, ali za razliku od prošle godine, ovaj put barem nije bilo prepreka. Mnogo je jednostavnije kada imaš iskustvo, znaš s kim si i kako radio, kome se treba obratiti, a kome ne. Ove godine zaista nismo imali nikakvih problema što se logistike tiče, sada ostaju još fizički radovi koji počinju danas. Vremenska prognoza za naredna dva-tri dana nije povoljna, tako da će nam to otežavati „fizikalisanje“, ali najbitnije je da se za vikend očekuje sunčano i prijatno vrijeme, tako da će sam festival, nadamo se, proći odlično.

Neizbježno pitanje svakako su i sponzori. Ove godine Becks pivo podržalo je festival?

Da, generalni sponozr je Becks i svakako da nam je ta saradnja jako bitna, ali ja uvijek ističem kako je stvarni sponzor BH Color festivala i svako ko je kupio ulaznicu. I ovim putem moram da se zahvalim svima koji su kupovinom, naročito u pretprodaju,pomogli festivalu. Da nije njih, ne bi postojao ni BH Color Festival. Ove godine sve podižemo na jedan viši nivo, i nadamo se da ćemo se iskupiti za neke propuste koji su se desili prošle godine.

Što se ostalih sponzora tiče, na prvom mjestu moram se zahvaliti JP Komunalno Brčko, koji su prostor poligona pokosili i počistili i tako nam uštedili mnogo vremena i napora.

Posebna zahvalnost, kao i uvijek, ide volonterima, kojih se ove godine prijavilo preko 50. I jedna zanimljivost – imamo daleko više prijavljenih žena, što je za mene bilo pravo iznenađenje. Na svakog volontera imamo prijavljene četiri volonterke. Dakle, dame, svaka čast!

Šta je to što će biti drugačije u odnosu na prošlu godinu?

Mnogo toga, zaista. Kao prvo, ove godine boje su daleko kvalitetnije, što se moglo vidjeti i u promo videu, ali i na promo žurkama. Takođe, planiramo i mnogo propratnih sadržaja. I samo brendiranje festivala, dekoracije i dodaci mnogo su brojniji, kvalitetniji i nadam se kreativniji.

Ove godine i pirotehnika će biti mnogo bolja. Line-up govori sam za sebe. Imamo zaista svjetska imena. Spomenuću samo Matrodu čija turneja izgleda ovako: Ljubljana, Pag, Budimpešta, Los Anđeles, San Francisko, Lajpcig i BRČKO. Zatim naravno i Lea Dobričić, koja je zaista svjetsko ime, Ilija Đoković, Wreckage, Zap Me Strobe i mnogi drugi…

Hammer Stage je nešto na šta smo ove godine obratili posebnu pažnju. Prošle godine imali smo problema sa jednom partnerskom kompanijom, ali ove godine se iskupljujemo svim posjetiocima.

I kamp naselje je ove godine izmješteno, i znatno unaprijeđeno, to je takođe bitna izmjena. Nalaziće se iza samog festivala, ograđeno i pod 24-satnim nadzorom. Imamo i mobilne tuševe, WC, utičnice za punjače, napravićemo i hladovinu za posjetioce.

Već sada javljaju nam se mnoge kompanije, sa raznim prijedlozima za saradnju. Mnogima smo zanimljivi i siguran sam da će iz godine u godinu festival samo rasti.

Hrana za posjetioce će ove godine biti mnogo raznovrsnija, uveli smo i program za vegeterijance…

Sve u svemu, ovogodišnji festival izgledaće mnogo bolje i nadamo se da će i posjetioci primjetiti poboljšanja. Trudimo se da iz godine u godinu festival bude sve bolji na svim nivoima, ova godina će pokazati koliko u tome uspjevamo.

Ima li treme kako se festival približava?

Ima, naravno. Ali je lakše nego prošle godine. Prvi festival bio je logistička noćna mora – imao sam osjećaj da je sve što je moglo poći naopako pošlo naopako. Marfi i njegovi zakoni.

Ove godine je sve drugačije i za sada nema ozbiljnih problema. Mnogo smo uhodaniji, iskusniji i unaprijed spremni za većinu problema. Barem se nadamo.

Prošle godine izostala je podrška grada i njegovih institucija. Hoće li je biti ove godine?

Imali smo sastanak sa Gradonačelnikom Brčko distrikta, gospodinom Sinišom Milićem i obećana nam je podrška. Ja se nadam da će čelnici grada prepoznati značaj i potencijal ovog festivala, jer ovo zaista postaje brend našeg grada i sjajna prilika da Brčko „oživi“.

Dovoljno je pozvati vlasnike hotela i odmarališta u Brčkom i mislim da će svakome biti jasno. Nekoliko hiljada ljudi posjetiće Brčko tokom dva dana festivala, zaposlićemo preko 200 ljudi… I najbitnije, o Brčkom se priča u čitavom regionu.

Novost su i „warm-up“ žurke u samom gradu?

Da, ove godine smo se potrudili da program premjestimo i u grad, kako bi sve živnulo. Pravimo warm-up žurke u Cofee Shop-u i pabu Tri sobe, u petak i u subotu. Od 15 do 20 časova svi posjetioci imaće priliku da uživaju u sjajnom provodu na žurkama koje smo u šali nazvali „Bulevar Nemira“.

After party je do ranih jutarnjih časove i ove godine u Planinarskom domu u Gredicama. Nismo željeli da bukom ometamo stanovnike grada, jer je poligon ipak blizu naseljenog mjesta. I ovim putem molim naše sugrađane za razumjevanje, ipak su to samo dva dana godišnje koji mnogo znače našem gradu.

Kakva je saradnja festivala sa policijom? Ko će brinuti o sigurnosti posjetilaca?

Saradnja sa policijom je sjajna, redovno obavljamo informativne razgovore. Imamo i više nego korektan odnos jer nam je cilj isti – sigurnost svih učesnika i posjetilaca uz odličnu zabavu. Zato je sigurnost je podignuta na duplo viši nivo u odnosu na prošlu godinu i vjerujemo da ćete sve proteći bez problema.

Na festivalu ćeš i sam nastupiti. Kakav je osjećaj?

Jako sam uzbuđen. Najviše volim da nastupam u Brčkom. Ovdje imam najbolji odnos sa publikom, jer svi znaju ko sam i šta sam, prate me od početaka moje karijere i svi znaju koliko je bilo i teških i srećnih trenutaka… Publika prepoznaje ljubav i žar, a i ja na bini osjećam njihovu podršku. Ovo je moj san, mislim da je to jasno sa svake moje fotografije na bini – osmijeh od uva do uva.

Zatvaram petak, odmah posle Matrode. Spremio sam odličan set, siguran sam da će biti sjajno.

Kakvi su tvoji lični planovi za period posle festivala?

Počinjemo spremanje za sledeću godinu (smijeh). Ima nekih planova za budućnost, pregovora o event managment-u, zaista se pronalazim u tom poslu… Ali, vidjećemo, o tom potom.

Za sada, sav fokus je na ovogodišnjem BiH Color Festivalu. To kako on prođe biće pokazatelj i preporuka za dalji rad.

Za kraj, kako Miloš Stankić vidi BiH Color Festival 2022. godine?

Negdje van grada, minimalno 5 stejdževa, žurka do 6 ujutru, inostrana imena i nadam se, konačno, sa podrškom grada (smijeh). U suštini, volio bih da možemo izmjestiti festival negdje van grada, gdje ne bismo smetali nikome i gdje bismo mogli napraviti žurku za nekih desetak hiljada posjetilaca. Vidjećemo, volje ima, a i način će se onda naći.

 

Mi ne sumnjamo da će ovogodišnji BiH Color Festival nadmašiti sva očekivanja i organizatora i posjetilaca. Narednih dana očekuje vas još mnogo informacija i iznenađenja o samom Festivala na stranicama nula49.com, a već sada možete učestvovati u našoj nagradnoj igri u kojoj dijelimo pet puta po dvije ulaznice za festival!

Vidimo se!

 

 

 

 

(nula49.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img