spot_img
spot_img

Sutra svečana akademija i koncert povodom 120 godina brčanske “Prosvjete”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povodom 120 godina Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” Brčko, sutra će u ovom gradu biti održana svečana akademija.

Akademija će početi u 18.00 časova u Kulturno-administrativnom centru “Patrijarh srpski Pavle”.

Član Srpskog književnog kruga SPKD “Prosvjeta” Brčko Savo Teodorović rekao je da će akademija početi stihovima Milana Rakića i svečanom pjesmom Republike Srpske, a glavni gost biće istoričar Željko Vujadinović koji će govoriti o jubileju “Prosvjete”.

Teodorović je podsjetio da je 1904. godine formiran pododbor SPKD “Prosvjeta” u Brčkom, a da je rad Društva, nakon prekida, obnovljen 1991. godine.

“Dragocjen nastup na akademiji očekujemo od dramsko-recitatorske sekcije. Predstaviće se i nekoliko članova Srpskog književnog kruga, pjevačka grupa žBosiljakž, solistkinja Anđela Paležnica koja će intrepretirati svečanu pjesmu Republike Srpske i himnu žBože pravdež”, rekao je Teodorović na konferenciji za novinare.

U Domu kulture u Brčkom u subotu, 16. decembra, u 18.00 časova biće održan koncert “Prosvjetine” folklorne sekcije sa gostima.

Član Folklornog ansambla SPKD “Prosvjeta” Brčko Dejan Mihailović rekao je da je folklorna sekcija najbrojnija u ovom društvu sa 200 članova raspoređenih u šest ansambala, te da će koncertom u subotu biti obilježeno i 30 godina od formiranja ove sekcije.

“Na kocertu će se predstaviti svih šest folklornih ansambala, kao i naši gosti KUD žNovo naselje Janjaž i KUD”žMladost” iz Nove Pazove. Publika će imati priliku da pogleda 12 koreografija”, naveo je Mihailović.

On je napomenuo da se karta za koncert može kupiti po cijeni od pet KM u prostorijama SPKD “Prosvjeta” od 8.00 do 16.00 časova.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img