Štab za zaštitu i spasavanje apelovao na poštovanje naredbi: Moguće i rigoroznije mjere

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH zasjedao je danas zbog pogoršanja epidemiološke situacije na prostoru Brčko distrikta.

Štab za zaštitu i spasavanje apelovao je na stanovništvo i pravne subjekte da, radi svoje lične bezbjednosti i zaštite zdravlja, kao i zaštite zdravlja drugih ljudi, poštuju mjere i naredbe Štaba o nošenju zaštitne opreme, poštovanja distance i korišćenju dezinfekcionih sredstava na način kako je to propisano.

Posebno se naglašava neophopdnost poštovanja Protokola za održavanje nastave u vezi sa COVID-19 sa svim pripisanim mjerama te poštovanja naredbe nošenja maski na autobuskim stajalištima gdje se okuplja veliki broj ljudi.

Kontrolnim organima je naloženo da pojačaju inspekcijske i druge kontrole. Podsjećamo da će stupanjem na snagu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Brčko distrikta BiH sankcije za kršenje naredbi, odnosno odredbi zakona biti znatno rigoroznije.

Štab za zaštitu i spasavanje će u narednim danima vršiti analizu epidemiološke situacije i, ukoliko bude bilo potrebe, posegnuti za radikalnijim mjerama.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime