Sport i grantovi u Brčkom: Sportista godine prijeti štrajkom glađu

Srđan Samardžić je vrhunski sportista, a to je dokazao nebrojeno puta – posljednji kada je proglašen za sportistu grada u 2020. godini.

Sportski duh u njemu ne trpi nepravdu, pogotovo ako zna da klubovi koji imaju nizak prosjek izlazaka na takmičenje dobijaju jednaka sredstva kao i oni koji su konstantno aktivni.

“Atletski klub Maraton je oštećen tako što nisu ispoštovani kriterijumi koje su sami članovi komisije postavili, bodovi koji su postavljeni uopšte nisu ispoštovani. Klubovi koji uopšte nemaju nijedan nastup na takmičenju dobili su ista sredstva kao i AK Maraton koji nastupa, ima četiri reprezentativca BiH, sportistu grada Brčko distrikta”, kaže Samardžić.

Odjeljenje za sport je jasno postavilo kriterijume, koje ni sami nisu ispoštovali po pitanju dobijanja bodova.

“Javni poziv je bio, mi smo predali taj dokument i uopšte nema rezultata javnog poziva. U maju je javni poziv bio, a tek su sad odobrena sredstva, ali su ta sredstva odobrena bez rezultata tog javnog poziva, samo je rečeno da dođemo i da potpišemo dokumenta, bez žalbe, bez ikakvih dokumenata koliko je ko dobio”, dodao je Samardžić.

AK Maraton do sada je dobio 5.800 KM, što nije zadovoljavajući iznos na osnovu bodovanja i takmičenja koje je klub ostvario.

“U slučaju da se ne ispoštuju naši zahtjevi, ja kao predsjednik AK Maraton i član AK Maraton, uspješni atletičar, odlučiću se čak i na štrajk glađu”, zaključuje Samardžić.

Srđan je mnogo puta za 14 godina bavljenja sportom bio pred izazovom. Želja za pobjedom tjerala ga je do maksimuma ljudskih granica. Hoće li i u trci za pravdom biti isto, ostaje da se vidi.

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime