spot_img
spot_img

Спасиоци из Брчко Дистрикта стигли у Турску, упућени ка рушевинама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шеф одсјека цивилне заштите Брчко Дистрикта Мирсад Хасанбашић рекао је за Н1 да је екипа Одјела за јавну сигурност цивилне заштите већ стигла у Турску и да уз пратњу полиције иду на локацију гдје се домаћинима ставити на располагање у пружању помоћи настрадалим у земљотресу.

Хасанбашић је рекао да су припадници Одјела за јавну сигурност цивилне заштите Брчко Дистрикта, њих 12 уз двоје медицинара, већ стигли у Турску и да уз пратњу полиције иду према локацији гдје ће бити распоређени.

“Они би требали бити распоређени и учествовати у акцијама заштите и спашавања по одлуци земље домаћина. Помагат ће тимовима који су већ на терену”, рекао је.

Казао је да су у комуникацији са министарством сигурности и размјењују информације.

“Турска је прихватила помоћ и чекали смо одлуку Вијећа министара БиХ која није донешена за наш ангажман. Влада Брчко Дистрикта је донијела ту одлуку. Оно што знам, ми ћемо се прикључити тамо и ставити се на располагање и добити распоред како би дали свој допринос овој катрастофалној ситуацији”, рекао је Хасанбашић.

Градоначелник Брчко Дистрикта је потписао одлуку да се остаје од 8. до 18. фебруара.

“Ако буде било потреба бићемо спремни да направимо ротацију и замјену. Влада Брчко Дистрикта је упутила и новчани износ од 50 хиљада марака за помоћ. Одлука је донешена колико знам из медија”, закључио је Хасанбашић.

 

 

 

(n1)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img