spot_img
spot_img

SP Brčko: Brojne malverzacije u JZU

spot_img
spot_img

Povodom stanja u brčanskom zdravstvu, danas su se saopštenjem oglasili iz Socijalističke partije Brčko.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez korekcija:

Opštinski odbor Socijalističke partije Brčko ovom prilikom želi da izrazi zabrinutost stanjem u JZU Zdravstveni centar Brčko i da podrži opravdane zahtjeve zdravstvenih radnika za poboljšanjem stanja u JZU. Zadnje nespretne,nelogične i zakasnjele odluke oko stimulacije zdravstvenih radnika angažovanih u kovid režimu ,samo su unijele podijele,izazvale nezadovoljstvo kod svih zaposlenih angažovanih u kovid ambulantama i odjeljenjima i ponizili sve zaposlene koji su bili izloženi radu sa kovid pozitivnim pacijentima.

Zadnje saopštenje menadžmenta JZU potvrđuje od ranije prisutne sumnje za postojanje brojnih malverzacija!

Ko je u sistemu zdravstva u to vrijeme pandemije imao platu od 6000,00 KM? Kako su nabavke alkohola plaćane i preko 20,00 KM po litru! Zašto u početku pandemije nije bilo zaštitnih sredstava? Zašto “Magnet” nije nabavljen iako su sredstva bila obezbijeđena već duži niz godina? Ko je od toga imao veliku korista, a budžeti distrikta i gradjani distrikta štetu?

Dovoljno razloga da se istražni organi pozabave stanjem u JZU Zdravstveni centar Brčko, a na koje su poslanici Socijalističke partije u svojim diskusijama i pitanjima u Skupštini Brčko distrikta ukazivali od 2020 godine. Utvrđivanje odgovornosti i sankcionisanje je ujedno i prevencija ne organizacije, nepravilnosti ,mahinacija u narednom periodu!

Socijalistička partija
opštinski Odbor Brčko

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img