spot_img
spot_img

Снијег не одустаје: Сутра обилне падавине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Републички хидро-метеоролошки завод за сутра најавио обилне падавине у источном дијелу Српске. Цивилна заштита послала упозорење.

“Снијег у Републици Српској отежава саобраћај и темпо редовних токова живота у Републици Српској. Републичка управа цивилне заштите Републике Српске, за сада, нема информација о угроженим људским животима и материјалним добрима”, објавила је Цивилна заштита РС на свом сајту.

Из РХМЗ Републике Српске у Цивилну заштиту стигла је најава новог снијега за сутра (петак, 25. 1.2019.) са обилнијим падавинама у источном дијелу Републике Српске. Тамо се очекује раст сњежног покривача. На западу Српке биће слично вријеме, а на југозападу нешто мања акумулација новог снијега али због претходног, те јаког вјетра, сњежни покривач ће се повећати.

У планинским предјелима прогнозира се јак сјевероисточни вјетар, повремено олујне јачине, преко 17 m/s (40 – 65 km/час). Могући су сметови. Врло јак вјетар очекује се и у Херцеговини. Биће хладно, нарочито у планинама.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) скреће пажњу службама за одржавање путева у зимским условима, надлежним организацијама за испоруку енергената и воде потрошачима да узму у обзир најављене метеоролошке услове какао би своје задатке ефикасније извршили.

“Грађанима савјетујемо да своје активности на отвореном простору планирају у складу са овим потенцијално опасним временским условима. Према налогу директора РУЦЗ РС два наша спасилачка тима (ГСС) су у приправности док у појачаном режиму рада обављамо свакодневне задатке”, кажу у Цивилној заштити.

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img