Smeće ostaje u Brčkom: Prolongiran odvoz otpada na regionalnu deponiju u Zvorniku

Prema riječima šefa Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Zorana Bulatovića, odvoz otpada s brčanske deponije na regionalnu deponiju u Zvorniku, zbog nemogućnosti nabavke potrebnih komunalnih vozila biće prolongiran i započeće vjerojatno u avgustu.

“Ponavljanje tendera za nabavku komunalnih vozila, poništenog od strane Kancelarije za javne poslove u Sarajevu, produžilo je vrijeme za koje smo se nadali da ćemo biti spremni, no pokazali smo odlučnost da se riješi problem nagomilanog otpada u Brčkom i uvjeren sam da će se u ovoj godini krenuti s realizacijom toga”, rekao je Bulatović.

Pored problema s nabavkom komunalnih vozila, odnosno tegljača i dvije samokompaktirajuće prikolice, pojavio se problem i s izgradnjom pretovarne rampe koja ipak neće biti građena u junu kako je najavljivano.

“Očekivali smo da ćemo mnogo ranije doći do građevinske dozvole jer nam je neophodna izgradnja pretovarne rampe. To nažalost neće biti učinjeno do juna, kao što smo najavljivali, ali uvjeren sam da to mora početi rokom ove ljetne sezone. S obzirom na to da se ne radi o previše zahtjevnom građevinskom objektu, mi u Odjeljenju za komunalne poslove očekujemo da će taj građevinski objekat biti vjerojatno prije završen nego što će biti nabavka neophodnih tehničkih sredstava”, istakao je Bulatović.

Bulatović je rekao kako pored odvoza otpada, trenutno rade i na izradi idejnog rješenja za izgradnju Centra za upravljanje otpadom, te kako takođe imaju i aktivnost pokušaja uređenja oblasti odvojenog prikupljanja otpada na teritoriju Distrikta.

Inače, Odjeljenje za komunalne poslove Vlade Distrikta u septembru prošle godine potpisao je četvorogodišnji ugovor sa zvorničkom deponijom, u vrijednosti od tri miliona maraka.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime