Brčko: Odvoz smeća na regionalnu deponiju od ljeta ove godine

- Reklama -

Šef Odjeljenja Vlade Brčko distrikta za komunalne poslove, Zoran Bulatović, izjavio je danas da je realno očekivati da odvoz čvrstog otpada na regionalnu deponiju Crni Vrh kod Zvornika, u skladu sa potpisanim četverogodišnjim Okvirnim sporazumom, počne tokom ljeta ove godine.

Trenutno je u postupku, kaže Bulatović, obezbjeđivanje građevinske dozvole za izgradnju pretovarne stanice na lokaciji deponije u Brčkom.

- Reklama -

Što se tiče kupovine vozila za odvoz smeća na deponiju u Zvornik, javna nabavka je provedena, ali se jedan od ponuđača žalio i tako proces privremeno zaustavio. Kada navedeni pripremi uslovi budu ispunjeni krenuće odvoz čvrstog otpada u skladu sa potpisanim okvirinm ugovorom.

U toku su i pripreme za uspostavu Cenrta za upravljanje otpadom čijom izgradnjom će kaže Bulatović, troškovi zbrinjavanja čvrstog otpada biti mnogo jeftiniji nego sada. Jer će upravljanje iz centra omogućiti trijažu otpada, odnosno, odvajnaje sastojaka koji imaju svoju cijenu.

Što se tiče postojeće deponije u Brčkom, Bulatović kaže da slijedi njeno saniranje po savremenim standardima, za šta će se najvjerovatnije dobiti kredit od Svjetske banke.

 

 

 

 

(rtvhit.com)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime