Skuština zasjeda u srijedu: Evo šta je na dnevnom redu - nula49.com
spot_img
spot_img

Skuština zasjeda u srijedu: Evo šta je na dnevnom redu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U srijedu, 26. aprila, biće održana 43. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH čiji dnevni red je utvrđen danas na sastanku šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade Distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić istakao je da će se na 43. redovnom zasjedanju razmatrati odluka o utvrđivanju prestanka mandata poslanicima Slobodanki Ćurčić (SNSD-DEMOS) i Zijadu Nišiću (S BiH), kao i Izvještaj Komisije za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetske komisije o dodjeli mandata Vukašinu Paniću (SNSD-DEMOS) i Bahriji Ribiću (S BiH), te da je nakon toga predviđeno polaganje zakletve.

U prvom čitanju, rekao je predsjednik Milić, razmatraće se dopuna Zakona o javnoj upravi, kao i izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti u Distriktu, a kojim bi se trebale stvoriti pretpostavke da lica koja su ostala bez prava na dječji dodatak zbog povećanja minimalnih plata u entitetima, mogu da ponovo ostvare to pravo.

„Siguran sam da će pažnju javnosti privući i Strategija razvoja sporta za petogodišnji period. Tu je takođe i niz informacija koje su kandidovali poslanici, među kojima i informacija o preduzetim aktivnostima vezanim za štrajk zaposlenih u javnim institucijama i pravnim licima. Siguran sam da će sve one doprinijeti kvalitetnijem informisanju javnosti o radu izvršne vlasti, ali i podstaći izvršnu vlast da ispravi greške koje je imala o određenim temama“, istakao je predsjednik.

Napomenuo je da će sjednica biti održana s početkom u 10 časova, po okončanju nastavka 42. redovne sjednice na kojem će se razmatrati preostala tačka dnevnog reda, a koja se odnosi na primjedbe o utvrđivanju koridora auto-puta kroz Distrikt.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img