Skupština zasjeda u srijedu: Evo šta je na dnevnom redu - nula49.com
spot_img
spot_img

Skupština zasjeda u srijedu: Evo šta je na dnevnom redu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Šefovi poslaničkih klubova Skupštine i predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH danas su održali pripremni sastanak na kojem su predložili devetnaest tačaka za dnevni red za 41. redovnu sjednicu.

U prvom čitanju, razmatraće se i usvajati Nacrt zakona o dopuni Zakona o javnoj upravi Brčko distrikta BiH, a koji je predložio Klub poslanika HDZ-a.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je ovim nacrtom predloženo da oblast rada i radnih odnosa bude u nadležnosti Vladinog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

„Svi smo u ranijim razgovorima preferirali da tu djelatnost treba dodijeliti Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge. To ćemo usaglasiti. Taj korak nam je neophodan kako bismo mogli sa sindikatima započeti razgovore o uspostavljanju kolektivnih ugovora“, rekao je Milić.

On je dodao da je za 41. redovno zasjedanje predviđeno i polaganje zakletve Živana Nikolića koji će zamijeniti poslanika iz Socijalističke partije Zorana Kokanovića koji je nakon posljednjih opštih izbora dobio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Milić je napomenuo da se popuna poslaničkog mjesta čeka i u klupi Kluba SNSD-DEMOS nakon što je ostavku na mjesto poslanika iz SNSD-a podnijela Slobodanka Ćurčić, kao i u klupi Stranke za BiH nakon što je poslanik Zijad Nišić imenovan na funkciju gradonačelnika.

„To su stvari na koje ne utiče Stručna služba Skupštine već zavise od dinamike rada Centralne izborne komisije BiH u čijoj je nadležnosti dodjela mandata poslanicima“, naglasio je Milić.

U predloženi dnevni red za 41. redovno zasjedanje nije ušao Nacrt zakona o advokatskoj djelatnosti jer je, prema riječima predsjednika Milića, zajedno sa brčanskim advokatima potrebno dodatno razmotriti neophodnost formiranja advokatske komore u Distriktu jer se zbog malog broja advokata u Brčkom takvo rješenje ne čini mogućim.

Predsjednik Milić je napomenuo da će poslanici moći da daju predloge za dnevni red i na samoj sjednici.

Sjednica će biti održana u srijedu, 29. marta, nakon okončanja 40. redovne sjednice čiji nastavak je zakazan za 10 časova.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img