spot_img
spot_img

Скупштина засједа следеће сриједе: Ево о чему ће посланици расправљати

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шефови посланичких клубова договорили су данас на припремном састанку да 25. редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ са тридесет седам тачака дневног реда буде одржана у сриједу 25. маја.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да ће се на најављеној сједници расправљати о ребалансу буџета Дистрикта за 2022. годину уколико Влада Дистрикта и скупштинска Комисија за буџет припреме адекватне материјале за ту тачку.

„Под претпоставком да тај материјал буде достављен посланицима на вријеме, вјерујем да бисмо у току те сједнице могли да одобримо и ребаланс буџета“, истакао је предсједник Милић.

Он је напоменуо да је предвиђена расправа о Нацрту закона о цивилним жртвама рата у првом читању, док ће се у другом читању пред посланицима наћи Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о празницима Брчко дистрикта БиХ којим је предвиђено увођење санкција за поступање супротно том закону.

„У првом читању имаћемо Нацрт закона о обновљивим изворима енергије као и низ информација које се тичу функционисања институција Брчко дистрикта“, додао је предсједник Милић.

На 25. редовном засједању посланици ће се, између осталог, изјаснити о измјенама Закона о раду Брчко дистрикта и о измјенама и допунама Закона о ревизији јавне управе и институција у Брчко дистрикту, у другом читању, те о неколико одлука које се односе на утврђивање јавног интереса.

Сједница ће бити одржана у сали за пленарна засједања с почетком у 10 часова и њен пренос уживо може се пратити путем Јутјуб канала Скупштине.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img