Skupština zasjeda sledeće srijede: Evo o čemu će poslanici raspravljati

Šefovi poslaničkih klubova dogovorili su danas na pripremnom sastanku da 25. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH sa trideset sedam tačaka dnevnog reda bude održana u srijedu 25. maja.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će se na najavljenoj sjednici raspravljati o rebalansu budžeta Distrikta za 2022. godinu ukoliko Vlada Distrikta i skupštinska Komisija za budžet pripreme adekvatne materijale za tu tačku.

- Reklama -

„Pod pretpostavkom da taj materijal bude dostavljen poslanicima na vrijeme, vjerujem da bismo u toku te sjednice mogli da odobrimo i rebalans budžeta“, istakao je predsjednik Milić.

On je napomenuo da je predviđena rasprava o Nacrtu zakona o civilnim žrtvama rata u prvom čitanju, dok će se u drugom čitanju pred poslanicima naći Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH kojim je predviđeno uvođenje sankcija za postupanje suprotno tom zakonu.

„U prvom čitanju imaćemo Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije kao i niz informacija koje se tiču funkcionisanja institucija Brčko distrikta“, dodao je predsjednik Milić.

Na 25. redovnom zasjedanju poslanici će se, između ostalog, izjasniti o izmjenama Zakona o radu Brčko distrikta i o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji javne uprave i institucija u Brčko distriktu, u drugom čitanju, te o nekoliko odluka koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa.

Sjednica će biti održana u sali za plenarna zasjedanja s početkom u 10 časova i njen prenos uživo može se pratiti putem Jutjub kanala Skupštine.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime