spot_img
spot_img

Скупштина засједа 10. маја: Капитални пројекти, јавна управа, дјечија заштита…

spot_img
spot_img

Шефови посланичких клубова и представници Владе Дистрикта одржали су данас припремни састанак ради утврђивања дневног реда за 44. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

Договорено је да на дневном реду буде 14 тачака међу којима је Нацрт закона о допуни Закона о јавној управи Брчко дистрикта те нацрти закона о измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити и Закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености, сви у првом читању.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да се допунама Закона о јавној управи стварају претпоставке за отпочињање колективног преговарања будући да је овим законом предвиђено да Одјељење за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта преузме надлежност за област рада и радних односа.

Измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити, каже Милић, омогућиће се да право на дјечји додатак поново остваре они који су то право изгубили након повећања минималне плате.

Милић је истакао да ће од 44. редовне сједнице Скупштина увести е-парламент, пројекат којим ће се потпуно дигитализовати припрема, рад и вођење сједница Скупштине и скупштинских комисија.

Он је појаснио да овај систем обухвата цијели законодавни процес у Скупштини, укључујући иницирање закона, припрему и одржавање комисијских састанака и пленарних сједница, посланичких питања, амандмана, рада посланика и других парламентарних званичника.

На 44. редовном засједању ће се наћи и одлуке о утврђивању јавног интереса ради реализације неколико капиталних пројеката, те неколико информација које су кандидовали посланици.

Сједница ће бити одржана у сриједу, 10. маја, по окончању наставка 43. редовне сједнице који је заказан истог дана с почетком у 10 часова.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img