spot_img
spot_img

Skupština usvojila Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa

spot_img
spot_img

Skupština Brčko distrikta danas je nastavila i okončala 40. redovnu sjednicu usvojivši, između ostalog, Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa za 2022. godinu.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je Komisija u tom izvještajnom periodu uradila dobar posao ističući da je u maloj sredini veoma teško očuvati integritet službi kao što je ova komisija.

„Da nemaju bilo kakve protekcije dokaz je činjenica da je Komisija pokrenula postupak i protiv gradonačelnika zbog sumnje na sukob interesa. Rade kvalitetan posao i mi im sa svoje strane trebamo pružiti svaku vrstu podrške“, rekao je Milić.

Predsjednik Komisije za odlučivanje o sukobu interesa Admira Mujkić rekla je da su u toku 2022. godine provedena 182 postupka provjere nosilaca javnih funkcija od kojih su u pet slučajeva izrečene novčane sankcije od 1000 KM do 3000 KM, dok su u 11 slučajeva izrečene opomene.

rpt

Ona je napomenula da ima 165 nosilaca javnih funkcija koji su aktivni i 24 koja su pasivna, te da 30 njih još nije podnijelo izvještaj Komisiji i da rok za to ističe u petak, 31. marta.

„U toku je 36 postupaka provjere. Sankcije se pokreću nakon što lica ne postupe po opomeni. Aktuelni zakon nije represivan već preventivan“, dodala je Mujkićeva.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img