wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Skupština usvojila Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa - nula49.com
spot_img

Skupština usvojila Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa

Published:

spot_img

Skupština Brčko distrikta danas je nastavila i okončala 40. redovnu sjednicu usvojivši, između ostalog, Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa za 2022. godinu.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je Komisija u tom izvještajnom periodu uradila dobar posao ističući da je u maloj sredini veoma teško očuvati integritet službi kao što je ova komisija.

„Da nemaju bilo kakve protekcije dokaz je činjenica da je Komisija pokrenula postupak i protiv gradonačelnika zbog sumnje na sukob interesa. Rade kvalitetan posao i mi im sa svoje strane trebamo pružiti svaku vrstu podrške“, rekao je Milić.

Predsjednik Komisije za odlučivanje o sukobu interesa Admira Mujkić rekla je da su u toku 2022. godine provedena 182 postupka provjere nosilaca javnih funkcija od kojih su u pet slučajeva izrečene novčane sankcije od 1000 KM do 3000 KM, dok su u 11 slučajeva izrečene opomene.

rpt

Ona je napomenula da ima 165 nosilaca javnih funkcija koji su aktivni i 24 koja su pasivna, te da 30 njih još nije podnijelo izvještaj Komisiji i da rok za to ističe u petak, 31. marta.

„U toku je 36 postupaka provjere. Sankcije se pokreću nakon što lica ne postupe po opomeni. Aktuelni zakon nije represivan već preventivan“, dodala je Mujkićeva.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img