spot_img
spot_img

Скупштина: Усвојене измјене Закона о порезу на доходак

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта је на 34. редовном засједању усвојила, у другом читању, измјене Закона о порезу на доходак којим је повећан максималан износ неопорезивог дијела топлог оброка са седам на десет конвертибилних марака.

У другом читању усвојене су и измјене закона о платама запослених у органима јавне управе и институцијама Дистрикта којим је висина топлог оброка повећана са пет на осам КМ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је Скупштина, разматрајући ове законе, донијела закључак којим је позвала руководиоце правних лица која формира Брчко дистрикт да висину топлог оброка за запослене ускладе с висином топлог оброка у органима јавне управе и институцијама Дистрикта, а почетак примјене ових измјена закона је од првог јануара 2023. године.

Предсједник Милић је истакао да ће наставак 34. редовне сједнице бити 21. децембра, након чега ће се одржати и 35. редовно засједање, те да би до тада требало да буде усвојен буџет Брчко дистрикта за 2023. годину.

Прије почетка 34. редовног засједања окончан је наставак 33. редовне сједнице на коме је Скупштина усвојила Финансијски план Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта за 2023. годину и Закључак у вези са формирањем хосписа по којем ће скупштинска Комисија за буџет, као свој амандман на буџет за 2023. годину, да предложи издвајање 100 000 КМ за ове намјене.

К знању су примљени извјештаји о ревизији финансијског пословања Одјељења за просторно планирање и имовинско-правне послове, Скупштине Брчко дистрикта и Одјељења за образовање, за период од 1. јануара до 31. децембра 2021. године, као и Извјештај о ревизији финансијских извјештаја „Радио Брчко“ на дан 31. децембар 2021. године.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић тврди да је дошло до злоупотреба буџетских средстава када је у питању плаћање рачуна за мобилне телефоне у институцијама, те ће тражити да се укине таква пракса.

Опширније на www.skupstinabd.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img