Скупштина: Усвојене измјене и допуне закона о платама - nula49.com
spot_img
spot_img

Скупштина: Усвојене измјене и допуне закона о платама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ одржала је 47. редовно засједање на којем је у другом читању усвојила измјене и допуне закона о платама и накнадама запослених у органима јавне управе и институцијама Дистрикта, Полицији, правосуђу, и закона о платама и накнадама корисника буџетских средстава у Скупштини, Изборној комисији и Канцеларији за ревизију јавне управе и институција у Брчко дистрикту.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић рекао је да ће се овим измјенама обезбиједити повећање плата како је договорено споразумом између Владе и Синдиката Брчко дистрикта.

Филиповић је напоменуо да ће прво повећање плата од пет одсто бити оперативно одмах након усвајања ребаланса, док ће друго бити почетком наредне године, те да су измјенама закона дефинисане и накнаде за трошкове путовања до посла.

У првом читању усвојене су измјене Закона о државној служби којим се службеницима и намјештеницима омогућује да буду кандидовани на одређене јавне функције у институцијама и правним лицима која је основао Дистрикт, као и у институцијама на свим нивоима власти у ентитетима и на нивоу БиХ.

Предсједавајући Комисије за буџет Срђан Блажић рекао је да се на овај начин Закон о државној служби усклађује са Законом о раду Брчко дистрикта БиХ.

У првом читању усвојене су и измјене Закона о јавно-приватном партнерству. Замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић рекао је да је овим измјенама прецизиран поступак спровођења јавно-приватног партнерства јер се више не врши по Закону о јавним набавкама БиХ.

Домић је рекао да измјене Закона о јавно-приватном партнерству у Брчко дистрикту омогућују ангажовање консултаната и да се дјелатности које немају елементе јавно-приватног партнерства неће моћи реализовати по овом закону.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img