spot_img
spot_img

Скупштина: Усвојена Одлука о располагању имовином путем специјалне погодбе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На деветој редовној сједници посланици Скупштине Брчко дистрикта БиХ, усвојили су, уз амандмане, Предлог одлуке о располагању имовином Дистрикта путем специјалне погодбе.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да се кроз овакво располагање јавном имовином стичу услови за конкретна улагања Електропреноса БиХ на простору дистрикта Брчко у сврху побољшања снабдијевања електричном енергијом привреде и грађана.

Разматрана је информација о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Дистрикту која је оцијењена повољном, те су разматрани и усвојени извјештаји о спроведеним процедурама за избор као и одлуке о именовању члана управних одбора јавних предузећа „Радио Брчко“ и „Лука“ Брчко и чланова Управног одбора Јавног предузећа „Путеви Брчко“.

„Посланици су били на висини задатка. Одрадили смо већи дио дневног реда, а неколико информација које су одложене разматраћемо прије почетка наредне редовне сједнице која би требала бити за четрнаест дана“, истакао је предсједник Милић.

Прије девете, окончана је осма редовна сједница на којој је Скупштина, између осталог, примила к знању Извјештај о раду Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ за 2020. годину.

Предсједник Скупштине напоменуо је да је дат осврт на нерасвијетљено убиство дјевојчице Сузане Симикић од прије двадесет година и да је јавности послата порука да тај случај није затворен, да се и даље предузимају одређени напори те да су обезбеђене и новчане накнаде за оне који могу пружити информације.

Главни тужилац Зекерија Мујкановић рекао је да је прошле године урађено мање предмета у односу на 2019. годину и да су по оптужницама Тужилаштва судови донијели осуђујуће пресуде у деведесет шест одсто тих предмета.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img