Skupština: Usvojena odluka o preduzimanju aktivnosti za izgradnju novog mosta

Na šestoj redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojena je odluka o preduzimanju aktivnosti za iznalaženje rješenja za izgradnju novog mosta preko rijeke Save koji će povezati Brčko i Gunju.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da se radi o inicijalnom aktu čijim usvajanjem su stvoreni uslovi za održavanje međunarodnih razgovora između BiH i Hrvatske o izgradnji mosta, te da očekuje da će se ti razgovori ubrzo desiti u Brčkom.

- Reklama -

„Ova odluka je rezultat nedavne posjete Brčkom resornog ministra Vojina Mitrovića, koji je iskazao veliki interes svog ministarstva i Savjeta ministara BiH za realizaciju ovog projekta“, rekao je predsjednik Milić.

Dodao je da se ovom odlukom stavlja van snage odluka kojom je Skupština dala ovlašćenja Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ da uradi rekonstrukciju postojećeg mosta, te da to ne znači da ovo preduzeće neće imati svoju ulogu u procesu izgradnje novog mosta ako to bude dogovor BiH i Hrvatske.

Podršku poslanika dobili su i Program rada Vlade za ovu godinu i Izvještaj o radu Vlade u prošloj godini, kao i predlog Opšte politike Brčko distrikta za period od 2020. do 2024. godine.

U prvom čitanju usvojene su dopune Zakona o parničnom postupku i Zakona o radu, kao i izmjene Zakona o mjesnim zajednicama.

Razmatrana je i informacija o epidemiološkoj situacija u Distriktu koja je ocijenjena složenom.

Skupština će šesto redovno zasjedanje nastaviti za četrnaest dana kada će razmotriti preostale četiri tačke dnevnog reda.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime