Skupština: Usvojen Plan rada Vlade Brčko distrikta, oštre kritike opozicije

Skupština u Brčkom usvojila je danas program rada Vlade distrikta za ovu godinu, koji su kritikovali predstavnici opozicije, tvrdeći da je trenutna postavka Vlade najlošija od uspostavljanja distrikta.

Poslanik SDS-a Milan Purić smatra da je programa rada Vlade više operativni plan koji bi mogao poslužiti interno za rad odjeljenja.

– Sredstva u segmentu socijalne zaštite dijele se bez programa i plana. I niz drugih funkcija Vlade tako teku – ocijenio je Purić.

- Reklama -

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je novinarima da su ove kritike neosnovane, a ocjene paušalne, te naveo da je Programom rada Vlade za ovu godinu predviđeno 56 novih zakonskih rješenja.

– Da je bilo neke konstruktivne kritike, vjerujte da bi ona bila uvažena – naglasio je Milić.

On je podsjetio da je jedno od tih rješenja već usvojeno prije nekoliko dana na sjednici Vlade, a riječ je o novom Zakonu o radu.
Milić je istakao i set zakona koji se odnose na izvore električne energije, završetak procesa konstituisanja zavoda za izgradnju.

– Sa radom će početi jedinica za realizaciju međunarodnih projekata, koja je neophodan mehanizam u privlačenju donatorskih sredstava. Ima tu niz programskih orijenatacija za koje se nadam da će, uz adekvatnu podršku Skupštine, naići na razumijevanje i većina njih biti realizovana u toku ove godine – naglasio je Milić.

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime