Skupština: Račune za struju umanjiti prilikom obračuna za april

Potrošačima električne energije, kojima su stigli uvećani računi za mart, biće izvršene sve potrebne korekcije i umanjenja već kod obračuna za mjesec april.

Ovo je instrukcija Skupštine Distrikta data brčanskom JP “Komunalno Brčko”, usvojena na današnjoj redovnoj sjednici na kojoj se analizirala Informacija o utrošku i obračunu električne energije.

“Građani nisu znalu da će doći do uvećanja obračuna električne energije i tu ja vidim problem, što JP Komunalno nije kvalitetnije informisalo građane. Ja ne vidim neku veliku grešku, jer nije bilo nužno odmah platiti kada je došlo do obračuna električne energije”, rekao je medijima potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

“Neće biti oštećenih”, naglasio je Filipović.

Pored toga zastupnici su analizirali i aktuelnu situaciju sa koronavirusom na području Distrikta, te pored ostalog raspravljali i o raspodjeli viška prihoda nad rashodima u JZU “Medicinski centar Brčko”, te usvojili nekoliko odluka o javnim interesima, kao i Izvještaj o radu za minulu, te Planova rada za tekuću godinu brčanskih javnih preduzeća.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime