Skupština podržala produžetak roka za izgradnju obilaznice

Skupština Brčko distrikta je na svojoj posljednjoj sjednici prije ljetne pauze dala saglasnost i na aneks ugovora za izgradnju obilaznice, kojim je produžen rok na 15. maj 2019. godine.

Iako je bilo dosta diskusija oko ove tačke ona je na kraju dobila podršku, nakon što su iz JP Putevi detaljno obrazložili razloge ovakvog zahtjeva. Aneks će omogućiti, prije svega, početak plaćanja podizvođačima za radove nakon isteka originalnog roka.

- Reklama -

“Osnovne dvije stvari zbog kojih se pravi aneks su datum koji je istekao i iznos koji neće biti dovoljan” rekao je Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko”.

Miškić tvrdi da su procedure ispoštovane uz potrebne saglasnosti, te da je aneks najbolja odluka.

“Objektivno završetak radova se konačno vidi i mislim da će do kraja godine najveći dio toga, u skladu sa aneksom, biti urađen. Objektivno, januar mjesec nije rok kada bi takav objekat trebalo završavati. Smatramo da dodatni rok u proljeće naredne godine će biti adekvatno iskorišten za lijepe, završne radove prije samog otvaranja.”

“Ako je tačno da je to posljednje izdvajanje ja ću biti sretan. Nadam se da ima dovoljno ozbiljnosti i u menadžemntu JP Putevi i kod samog direktora, da će odgovorno pristupiti svim poslovima u realizaciji ovog projekta. Čini mi se da rade ozbiljno i nadam se da će tako i ostati kako bi projekat obilaznice konačno vidjeli završen” rekao je Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime