spot_img
spot_img

Скупштина о цијени струје: Најављено поскупљење, али и субвенције

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ окончала је 38. редовну сједницу на којој је, између осталог, разматрала Информацију о тарифи за услуге и снабдијевање електричном енергијом.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да Влада Дистрикта и Јавно комунално предузеће раде на креирању програма мјера који би ублажио негативан ефекат поскупљења електричне енергије у Дистрикту.

Предсједник Милић је истакао да ће то бити кроз одлуку о субвенционисању набавне цијене електричне енергије, али и кроз конкретну подршку становништву.

„Оно што нам не иде на руку јесте фактор времена будући да ми не можемо усвојити ребаланс буџета у року краћем од три мјесеца. Постоји опредјељење Владе и Јавног комуналног предузећа, али и највећег дијела посланика Скупштине Дистрикта да се из првог наредног ребаланса буџета издвоји значајан дио средстава као субвенција за набавку електричне енергије“, истакао је предсједник Милић.

Он је додао да ће информација о поскупљењу електричне енергије бити поново кандидована као тачка дневног реда за наредно засједање.

На 38. редовном засједању Скупштина је, у првом читању, усвојила Нацрт закона о социјалном становању у Брчко дистрикту, по којем ће захтјев за коришћење социјалног стана моћи да поднесу сви који имају веома мала примања и нису у могућности да обезбиједе адекватно мјесто за становање.

Опширније о разматраним тачкама дневног реда 38. редовне сједнице на www.skupstinabd.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img