Skupština: CT aparat i rasulo u brčanskom zdravstvu

Skupština Brčko distrikta večeras je raspravu o problemu nabavke CT aparata brčanskom zdravstvu okončala zaključkom da u roku od pet dana Vlada i javna zdravstvena ustanova izađu pred poslanike sa potpunom informacijom o tome.

Predsjednik lokalne Skupštine Esed Kadrić rekao je da je bilo porazno saznanje da postoje dvije procedure za nabavku dva CT aparata sa istim karakteristikama.

“To je jedan apsurd koji će neko nama, ovdje u Skupštini, morati objasniti i na tome ćemo insistirati”, rekao je Kadrić novinarima.

Poslanik SNSD-a Slobodanka Đurčić istakla je da je nedopustivo i sramotno što se insistira na nabavci CT aparata slabije rezolucije, kada je novac odobren za nabavku modernijeg aprata.

“Novac imamo. Negdje imamo problem. Nemojte od mene tražiti da kažem gdje je problem. Ali problem postoji”, istakla je Ćurčićeva.

Skupština distrikta usvojila je po hitnom postupku izmjene i dopune Zakona o podsticajima u poljoporivredi kojim je precizirano da fizička lica koja žele da ostvare ta prava ubuduće moraju imati prebivalište u Brčkom najmanje pet godina, dok podsticaje u poljoprivredi više neće moći da koriste poslovne jedinice onih preduzeća koja su registrovana u entitetima.

Predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić sjednicu je prekinuo tokom rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o podsticajima u privredi, da bi se, kako kaže, još jednom izanalizirala argumentacija onih poslanika koji zagovaraju da poslovne jedinice preduzeća sa sjedištima u entitetima, treba da ostanu u podsticajnim mjerama distrikta.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime