spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта увела е-Парламент

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ је одржала наставак 43. и 44. редовну сједницу употребном е-Парламента, система за електронско вођење сједница и прва је законодавна институција у БиХ која је успјешно имплементирала овај систем.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је у изјави новинарима да је примарни циљ увођења е-Парламента да се из употребе избаци штампање радног материјала јер ће тај материјал посланици сада имати у електронској форми на својим рачунарима чиме ће се убрзати, поједноставити и појефтинити радни процеси.

„Скупштина Дистрикта је увођењем е-Парламента, а недавно и електронског гласања највише одмакла у дигитализацији својих радних процеса“, истакао је предсједник Милић.

Систем е-Парламента одржаваће Стручна служба Скупштине Брчко дистрикта која је за његово увођење обезбиједила своју хардверску и мрежну инфраструктуру.

Е-Парламент је имплементирала Компанија за информационе и комуникационе технологије Некстсенс (Nextsense) из Македоније у сарадњи са ИТ компанијом Клауд Ај-Ти (Cloud IT) из Сарајева, а пројекат је финансиран од стране Европске уније.

Главни оперативни директор Некстсенса Игор Андоновски рекао је да се нада да ће овај систем почети да користе и други парламенти у БиХ и да га је од 2008. године до данас компанија имплементирала на подручју Југоисточне и Источне Европе, Африке и Азије.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img