spot_img
spot_img

Скенлан: Власти Брчко дистрикта направиле важне кораке у стварању боље будућности

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У протеклих десет дана, Скупштина и Влада Брчко дистрикта предузели су значајне кораке у правцу креирања бољег окружења за грађане и за пословне субјекте у Дистрикту, изјавио је данас први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Мајкл Скенлан.

Супервизор је поздравио усвајање новог Закона о буџету у првом читању, те одлуку Скупштине да унаприједи закон о удружењима и фондацијама.

“Фискална дисциплина, транспарентност и одговорно трошење јавног новца за добробит заједнице од кључне су важности за осигурање добре управе, развој инфраструктуре, те раст приватног сектора у Дистрикту”, рекао је супервизор.

Скенлан је такође похвалио подршку Скупштине за иницијативу у сектору јавно-приватног партнерства коју је покренула Влада са групацијом „Studen & Co Holding GmbH“. Циљ ове иницијативе је да побољша свеукупно пословно окружење како би се промовирао раст локалних привредних субјеката и привукле стране инвестиције, а све то ће допринијети отварању добро плаћених радних мјеста.

„Поздрављам ове иницијалне кораке, те се надам да ће се ове иницијативе реализовати до краја, тако да Брчко дистрикт може остварити свој потенцијал као разнолика, динамична и просперитетна средина“, закључио је супервизор за Брчко.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img