spot_img
spot_img

Скенлан: Стварна промјена надохват руке ако Брчко убрза напоре за добру управу и борбу против корупције

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Мајкл Скенлан присуствовао је у четвртак инаугуралној сједници Савјета националних мањина Брчко Дистрикта.

Скенлан је похвалио формирање овог тијела, будући да ће оно играти кључну улогу у унапређењу политичког, економског и друштвеног статуса националних мањина у Дистрикту, те ће тиме обезбиједити да Брчко буде истински инклузивна заједница за све његове становнике на основу европске праксе добре управе.

У петак се, заједно са замјеницом шефа мисије Амбасаде САД-а, Дебором Менути, супервизор Скенлан састао са руководством Владе и Скупштине Дистрикта те разговарао о корацима како што брже увести у праксу политику нулте толеранције према корупцији.

Ово подразумијева интензивнији полицијски рад и процесуирање дјела корупције са јасном поруком да се закон једнако односи на све. То такође подразумијева и предузимање законодавних мјера и провођење структуралних промјена како би се обезбиједило да јавна администрација у Дистрикту и јавна предузећа пружају брзе, транспарентне и квалитетне услуге грађанима, те да се њихов рад не подрива именовањима заснованим на везама и непотизму.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img