spot_img
spot_img

Скенлан са командантом ЕУФОР-а прошетао кроз Брчко

spot_img
spot_img

Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Мајкл Скенлан, заједно са командантом ЕУФОР-а генерал-мајором Антоном Веселијем, састао се у сриједу са руководством Дистрикта и шефом Полиције Брчко Дистрикта.

Супервизор је похвалио фокусираност власти Дистрикта на очување унутрашње кохезије и сигурног окружења, како је наглашено у њиховој заједничкој изјави из децембра. Као што је подвучено у тој изјави, приоритет је имплементација реформи и борба против корупције као основа за просперитет цјелокупне брчанске заједнице; вријеме је да ријечи постану стварност, нагласио је супервизор.

Почетком ове седмице, супервизор је имао корисне разговоре са предсједавајућим Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем и министром промета и комуникација БиХ Војином Митровићем о одлукама које се требају донијети на државном нивоу за наставак активности на реализацији Пројекта водоснабдијевања у Дистрикту уз подршку ЕБРД-а и реконструкцији моста Брчко-Гуња.

У четвртак, супервизор је присуствовао састанку мисије Свјетске банке са високим званичницима Дистрикта о наредним корацима за убрзање пројеката предложених у оквиру Програма интегрираног развоја ријечних коридора Саве и Дрине – регулације водотока Брке и Близне, еколошки прихватљивог затварања постојеће депоније, изградње савременог центра за одлагање отпада и шеталишта дуж ријеке Саве. Ови пројекти ће убрзати транзицију Дистрикта ка чистој животној средини заштићеној од поплава, те потакнути развој локалне инфраструктуре која ће унаприједити регионалну увезаност Брчког, изјавио је супервизор.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img