Skenlan: Kriza uzrokovana kovidom-19 pogađa sve, solidarnost sa ugroženim kategorijama je ključna

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Majkl Skenlan pohvalio je trud i zalaganje pripadnika Crvenog krsta Brčko Distrikta koji neprekidno rade rame uz rame sa policijom Brčko Distrikta, Inspektoratom te zdravstvenim radnicima kako bi pomogli građanima Brčkog koji su pogođeni krizom uzrokovanom kovidom-19.

Supervizor je takođe istaknuo nesebičan rad brčanskih volontera, humanitarnih radnika, nevladinih organizacija te pripadnika Civilne zaštite i Gorske službe spašavanja.

Pored onih koji su angažirani u prvim redovima – medicinskih radnika, policije te predstavnika organa vlasti – tu su mnogi koji rade na dezinfekciji, logistici, te dostavljanju namirnica i pomoći stanovnicima koji ne mogu izaći iz svojih domova. Svi oni zaslužuju našu zahvalnost i podršku, dodao je supervizor.

Supervizor Skenlan je podvukao da kriza uzrokovana kovidom-19 pogađa cijelo društvo ne praveći razliku te je zato od suštinske važnosti pokazati solidarnost sa najugroženijim kategorijama stanovništva.

Supervizor poziva građane da se nastave pridržavati svih mjera i uputa nadležnih institucija za ograničavanje širenja kovida-19. Disciplinom i solidarnošću pomažemo onima koji aktivno rade na suzbijanju koronavirusa. Zajedničkim naporom, medicinska katastrofa može biti izbjegnuta, posljedice krize mogu biti ublažene te se može nastaviti raditi na ostvarenju prosperiteta u Distriktu.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime