Sjednica Skupštine zakazana za sljedeću srijedu: Evo o čemu će poslanici raspravljati

- Reklama -

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su se danas na pripremnom sastanku da 67. redovna sjednica Skupštine bude održana u srijedu 23. septembra 2020. godine.

Usaglašenim dnevnim redom novog skupštinskog zasjedanja predviđeno je razmatranje tridesetak tačaka među kojima je više zakona, odluka i informacija.

- Reklama -

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da je zbog pandemije virusa korona posebno važno razmatranje Nacrta zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji može pospješiti djelovanje institucija Brčko distrikta na njenom suzbijanju.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o prestanku važenja Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog Kovida-19.

– Predložili smo okončanje važenja tog zakona sa zaključkom da u ovom trenutku više nema potrebe za Zakonom ali ima potrebe da Vlada odlukama dalje prati eventualne potrebe u određenim oblastima, koje će biti sinhronizovane sa Kriznim štabom – rekao je predsjednik Kadrić.

Pojasnio je da će Vlada Brčko distrikta podržati privredne subjekte ukoliko im Krizni štab izrekne određene zabrane.

– Ovo nije kraj podrške privredi već mogućnost da Vlada svojim odlukama prati potrebe zajednice, a da pri tome održimo fiskalnu stabilnost i pomognemo privredi da se sačuvaju radna mjesta – istakao je predsjednik Kadrić.

Osim zakona na dnevnom redu 67. redovne sjednice Skupštine je i više odluka o utvrđivanju javnog interesa i nekoliko informacija.

– Važna je informacija o stanju bezbjednosti za prvih šest mjeseci ove godine, posebno u kontekstu sve češćih krađa u određenim sredinama Brčko distrikta, kako bi Parlament mogao zauzeti stavove o tom pitanju – rekao je predsjednik Kadrić.

Istakao je da su prilikom usaglašavanja dnevnog reda šefovi poslaničkih klubova nastojali da izbjegnu uvršćenje tačaka koje mogu izazvati određenu vrstu populizma i borbe za naklonost birača kroz parlamentarne rasprave i da su uvršćene tačke koje su suštinski važne za funkcionisanje života i građane.

Predsjednik Kadrić je rekao da se do kraja mandata aktuelnog saziva Skupštine mogu očekivati još dvije redovne i jedna vanredna sjednica Skupštine.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime