Sjednica Skupštine zakazana za 23. maj

Na danas održanom pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovoreno je da se 30. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu, 23. maja 2018. godine.

Na dnevnom redu će se naći tridesetak tačaka među kojima i Nacrt zakona o kancelariji za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrt zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, u drugom čitanju.

- Reklama -

– Učiniću sve da se ova dva zakona konačno usvoje – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine, dodajući da će u vezi s tim do samog zasjedanja obaviti dodatne konsultacije.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj i Zakona o socijalnoj zaštiti, takođe u drugom čitanju.

– Predviđena su dodatna izdvajanja finansijskih sredstava za kategorije bolesnih lica koja trebaju tuđu njegu i pomoć. Narednih sedam dana iskoristićemo da obavimo konsultacije o nivou povećanja davanja u ovoj oblasti kako bi konačno usvojili i ova dva vrlo važna zakona – rekao je predsjednik Kadrić.

U dnevni red je uvršćeno više odluka o utvrđivanju javnog interesa kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na odluku o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća JP „Komunalno Brčko“.

– Imali smo vrlo živu raspravu na ovu temu u Skupštini i ponovo ćemo aktuelizovati to pitanje. Mislim da ćemo doći do rješenja koje neće biti veliki teret građanima – rekao je Kadrić.

Poslanici će na 30. redovnoj sjednici razmatrati i niz izvještaja o radu u prethodnoj godini, među kojima su izvještaji o radu pravosudnih institucija, Izborne komisije sa programom rada za ovu godinu kao i drugih institucija koje imaju obavezu podnošenja izvještaja Skupštini

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime