spot_img
spot_img

Brčko: Sindikat nudi još jedan prijedlog Vladi distrikta

spot_img
spot_img

Predsjednik Sindikata Brčko distrikta Igor Babić rekao je da je Predsjedništvo Sindikata uputilo pismeni zahtjev Vladi distrikta sa konačnim prijedlogom povećanja plata i zatražili da im se do ponedeljka u podne pismeno odgovori na njihove zahtjeve.

Babić je rekao da Sindikat ne odustaje od linearnog povećanja plata od 100 KM, stim što je takođe u zahtjevu izvršnoj vlasti predloženo da se zaposlenicima sa srednjom stručnom spremom i nižim kategorijama pored obećanog povećanja od pet odsto odmah povisi za još toliko.

Babić tvrdi da Vlada distrikta sada ima dva modela oko kojih treba da se dogovori i kaže da predloženi model za zaposlenike sa SSS neće imati veće budžetske implikacije od 800 hiljada KM.

„Sindikat je smanjio početne zahtjeve dok Vlada distrikta to nije učinila i smatramo da ćemo do ponedeljka dobiti odgovor“, rekao je Babić.

On je naveo da će čekati pismeno izjašnjenje Vlade distrikta i da će se nakon toga izjasniti o daljnim koracima Sindikata.

Babić je pozdravio štrajk zaposlenih u Osnovnom sudu koji su se odlučili da se svojim djelovanjem izbore za povećanje primanja.

On kaže da Sud finkcioniše od jutros u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima kada je štrajk u pitanju.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img