spot_img
spot_img

Синдикат Брчко: Подигнуте прве оптужнице за несавјесне послодавце

spot_img
spot_img
spot_img

Телефонска линија која је отворена 14. јула кроз пројект „Инфорад“ у Синдикату Брчко дистрикта БиХ, свакодневно заприма позиве незадовољних радника, највише због кршења њихових радничких права.

„Подигнуто је пар оптужница за несвјесне послодавце, а радници се углавном жале на број дана годишњег одмора, затим на права током породиљског одсуства, неплаћени прековремени рад, те неуплаћени доприноси за пензију“, прецизирао је предсједник Синиката Игор Бабић.

Пројект „Инфорад“, како је додао Бабић, финансиран је из буџета Владе Брчко дистрикта, а затварање овог пројекта предвиђено је половином октобра, те из Синдиката позивају све раднике да пријаве сваки вид кршења радничких права, наглашавајући да је за све осигурана правна и психолошка помоћ.

Према његовим ријечима, Синдикат Брчко дистрикта ради на прикупљану додатних средстава, како би ова инфо линија остала отворена тијеком цијеле године.

Поред овог пројекта, из Синдиката истичу како проводе низ активности на едукацији својих чланова и на позивању што већег броја радника, како из реалног, тако и из јавног сектора, на учлањење у Синдикат.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img