spot_img
spot_img

Сенад Османовић: Ученик ван животне опасности

spot_img
spot_img
spot_img

Ученик седмог разреда Друге основне школе у Брчком јутрос је неколико минута прије почетка школске наставе скочио кроз прозор и према ријечима Сенада Османовића, шефа Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ, ученик је ван животне опасности.

Османовић је казао да је ученик вјероватно скочио због породичних проблема и притиска које је осјећао додајући да је одличан ђак и да није проблематичног понашања.

„Ученик је ван животне опасности и прошао је уз лакше тјелесне повреде. Утврдиће се одговорност свих актера школског система и према незваничним информацијама ученик је самовољно скочио, вјероватно због породичних проблема и притиска које је осјећао. Ово је још један показатељ да образовне институције, али и родитељи требају више сарађивати и бавити се више васпитним радом, а комуникација између стручних тимова свих школа, разредних старјешина, родитеља и ученика мора се подићи на већи ниво. Апелујем на родитеље да колико могу контролишу и друштвене мреже, да обрате пажњу с ким њихова дјеца комуницирају, друже се, али и да очекивања успјеха од ученика буду у неком реалном односу и могућностима. Често се дјеци ученицима постављају већи захтјеви што им ствара одређени притисак и, нажалост, могу реаговати као што се десио данашњи случај“, казао је Османовић.

Након посјете Друге основне школе Османовић је казао да је наређено директорима и психолозима да се одржи састанак психолога и старта и са комуникацијом са родитељима како би се овакви и слични догађаји спријечили.

„Посјетио сам школу и наређено је директорима и психолозима да се одржи састанак психолога и крене у акцију комуникације и са родитељима како би се овакви случајеви спријечили. Данас је трећи дан школе и није се могло претпоставити да ће се ово десити. Вјероватно се никада неће моћи 100% детерминисати сваки проблем, али разредник мора да зна какве проблеме има ученик и у породици, школи и то добар разредник треба и може да зна како би се у сарадњи са школским тимом, психологом и педагогом превенирале немиле ситуације“, казао је Османовић.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img