Šef brčanske Policije Goran Pisić: Velika zahvalnost stanovnicima Distrikta

Ozbiljnost koju stanovnici Distrikta iskazuju u pridržavanju mjera Kriznog štaba, kad je riječ o borbi protiv koronavirusa, može se vrednovati vrlo visokom ocjenom. Stoga, šef brčanske Policije Goran Pisić građanima iskazuje punu zahvalnost.

„Sve naše koordinacije i aktivnosti u borbi protiv COVID-19 imale bi daleko manje uspjeha da nismo naišli na veliko razumjevanje i saradnju od strane građana koja je jako značajna, tim prije, jer je ovo nesvakidašnja situacija u kojoj se zbog psihičkog pritiska dolazi u jedan poseban odnos prema sebi, vlastitoj porodici, okruženju i uopšte društvenoj zajednici, naročito zbog svih nepoznanica koje aktuelni trenutak nosi“, rekao je Pisić.

Neizvijesnost koju je korona virus donijela, posebno u prvih petnaestak dana, primjene odluka Kriznog štaba, opšta je ocjena, stvorila je značajan psihički pritisak na pojedinca, ali na društvo u cjelini.

„Imajući sve navedeno u vidu, kao i činjenicu da se već od naredne sedmice pristupa opreznom i postepenom ublažavanju mjera, drago mi je da je ova sredina prihvatila preporuke Kriznog štaba, te da se u ovoj sredini vodi računa ne samo o sebi, već i o drugima“, naglasio je Pisić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime