spot_img
spot_img

Сеад Шадић: Рад Одјељења за здравство побољшати и кроз разговор са грађанима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Приоритет у раду Одјељења за здравство и остале услуге брчанске Владе и у овој години биће борба против пандемије, али и набавка CT апарата, као и реализација неких капиталних пројеката из ове области.

„Већ смо покренули активност за набавку већег броја тестова за утврђивање обољених од ковида, како бисмо имали и довољне количине на залихама. Јуче сам контактирао и министрицу Цивилних послова при Вијећу министара БиХ, Анкицу Гудељевић, те је још једном констатовано да је Дистрикт дозначио новац за куповину више од 16.000 вакцина и да се, идућег мјесеца, очекује почетак испоруке како за оба ентитета, тако и за Дистрикт“, рекао је нови шеф Одјељења за здравство, Сеад Шадић.

Према његовим ријечима, веома је важно кадровски ојачати и Пододјел за јавно здравство, а што је у врху приоритета дјеловања одјељења.

Кад је ријеч о капиталним пројектима из области здравства, биће то изградња новог објекта за потребе примарне здравствене заштите.

„Свакако, ту је и завршетак објекта у којем ће бити смјештена дијагностика односно магнет и ЦТ апарат. Иницираћемо и изградњу новог објекта за службу хитне медицинске помоћи како би иста била смјештена изван зграде болнице. Ту је и реконструкција неких болничких одјељења, као што су хирургија или педијатрија, а биће уређен и паркинг простор око круга болнице“, нагласио је Шадић.

Посебно питање о коме ће, такође приоритетно одјељење, водити рачуна је ревизија корисника права који су на евиденцији Центра за социјални рад, а у складу са подацима које је код ревидирања мјеста пребивалишта, прошле године утврдило Одјељење за јавни регистар.

„Поменути подаци ће бити доступни и нашем одјељењу како бисмо провјерили је ли дошло до неких злоупотреба код кориштења буџетских принадлежности, а по основу мјеста пребивалишта. Већ првих дана, до мене су стигле информације да управо у овом сегменту има злоупотреба, што ће свакако детаљно бити провјерено“, акцентирао је Сеад Шадић.

Борачка питања, односно рад ресорне службе биће такође у фокусу, а приоритет је израда критерија и додјела странова у већ давно завршеној згради намијењеној припадницима ХВО и АРБиХ из Дистрикта.

„Такође приоритетно, одјељење ће наставити процедуру увођења у право кориштења новчане накнаде незапосленим демобилисаним борцима млађим од 57 година. Прије два дана смо упутили писмо према премијеру Федерације и министру за борачка питања како би се, већ започете активности на овом плану, и окончале“, истакао је Шадић.

Важан посао који стоји пред одјељењем је, према Шадићевим ријечима, и побољшање сарадње са становницима Дистрикта.

„Док сам на овој позицији, увијек ћу бити спреман примити на разговор кориснике услуга које покрива Одјељење за здравство, те чути њихове примједбе и запажања, како бисмо што више унаприједили рад комплетног одјељења“, закључио је Сеад Шадић.

Иначе, Шадић је магистар економских наука, рођен је 1986. године у Брчком. Са 26 година, као шеф Одјељења за комуналне послове, био је и остао, до сада најмладји члан Владе Дистрикта.

У досадашњем периоду био је савјетник, те у прошлом мандату, главни координатор Владе.

Био је запослен и као портпарол у ЈЗУ “Здравствени центар” Брчко.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img