СДС је снажан у дистрикту Брчко - nula49.com
spot_img
spot_img

СДС је снажан у дистрикту Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У снагу Српске демократске странке у дистрикту Брчко данас се увјерио и предсједник СДС-а Вукота Говедарица, који је рекао да је СДС снажан и да је увјерен у побједу на предстојећим општим изборима.

Говорећи о снази СДС у Брчком, упркос што је ових дана избачен из власти, повјереник СДС-а за дистрикт Брчко Младен Босић каже да је СДС био и остао снага не само у дистрикту него и у Републици Српској.

“Хвала што се дошли вечерас да покажемо предсједнику СДС-а и будућем предсједнику Републике Српске, Вукоти Говедарици, да може да очекује да ће и овај пут побједити у Брчком, а ми овдје у Брчком на ове изборе гледамо са посебном пажњом јер хоћемо да Брчко буде више дио Републике Српске него што је то било до сада”, рекао је Босић.

“Брчко је спона српског народа и важно је за читаву Републику Српску”, додао је Босић, захваливши се гостима из сусједних општина.

“Сваки пут када је било тешко, када смо нападани са свих страна, успјели смо да нађемо снаге и сачувамо СДС. И увијек смо излазили из кризних времена јачи него прије, иако су многи били на страни оних који су жељели да СДС нестане. СДС је потребан не нама овдје, већ српском народу због његове будућности. Да би знали да ће њихова дјеца живјети боље него ми. Зато нам требају промјене. И зато смо сигурни да ће народ у Републици Српској гласати за промјене”, истакао је Босић у обраћању пред више од 400 чланова и симпатизера Српске демократске странке.

Он се осврнуо и на недавне оставке појединих чланова СДС-а.

“На муци се познају јунаци. Кад је тешко, онда треба показати образ. Треба остати човјек и када је добро и када је лоше. Зато вам  хвала што сте овдје. Ова порука коју шаљемо вечерас је важна не само за Брчко, значајна је за читаву Републику Српску”, закључио је Босић.

Говедарица је заједно са Босићем данас разговарао са члановима СДС-а у дистрикту, оцјењујући да је ОО СДС снажан и да су га, како је казао, удари СНСД-а и ХДЗ-а само додатно ојачали и оснажили.

Захваливши се на оваквом дочеку, предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица истакао је да СДС одувијек има само један циљ.

“Вечерас смо се окупили не ради личних интереса, већ ради једног јединог интереса свих нас – да слободно, неустрашиво, на својим имањима широм Републике Српске живе Срби, достојнаствено. А једно од тих имања зове се Брчко дистрикт”, рекао је Говедарица.

“Највећа побједа Српске демократске странке јесте управо Република Српска. Та побједа је давно извојевана, али је дата у руке људима који је воде онако како је воде. Моја жеља ми је да будем предсједник свих грађана – и оних који ми неће дати глас. То могу учинити само на један начин. Зато, када постанем предсједник Републике Српске, нећу више бити предсједник СДС-а. Само тако могу бити предсједник свих грађана. Тако нешто је природно, али нажалост за ту природност нико до сада није имао снаге”, рекао је Говедарица.

“Настао сам из народа, заједно са народом желим да радим на томе да побиједимо оне који раде против народа и против наше Републике Српске. Спреман сам да направим још један важан корак. Оног дана када преузмем дужност предсједника Републике Српске и положим заклетву, потписаћу још један документ. Потписаћу документ који се зове неопозива оставка. У њему ће писати да уколико моја имовина буде за 1 КМ већа од редовних примања Предсједника Републике, та оставка ступа на снагу. То је нешто што треба мени и још важније, мојој дјеци”, додао је предсједник СДС-а.

Он се осврнуо и на недавна политичка дешавања у Брчком.

“Посебну бригу посветићу Дистрикту Брчко и никада, као садашњи предсједник Републике Српске, нећу мирно посматрати како се Срби у Брчком свађају и како се због интереса неких партија из Федерације БиХ, у неким акцизним коалицијама, ради све да би разјединили српски народ у Брчком. Срби у Брчком морају схватити да су једно, да су браћа и сестре. Учинићу све да се Срби никада не дијеле, не само у Брчком, већ и у читавој Републици Српској”, рекао је Говедарица.

“Сви зајендо морамо искористити ову шансу, да сваки дан буде дан побједе Републике Српске. 7. октобра десиће се још једна политичка битка између оних који на различите начине гледају народ и нашу Републику Српску. То ће бити борба поштених против непоштених, одговорних против бахатих, разумних против саможивих. 7. октобра знаћемо којих у Републици Српској има више. Позивам вас да заједно Дрпску вратимо народу! Да Српску изведемо из мрака и покажемо да има наде! То можемо заједно урадити. Видим и увјерен сам – свиће” поручио је Говедарица.

“Ја сам увјерен да ће СДС остати најјача странка у дистрикту и после октобарских избора”, казао је Говедарица, који је и овдје поновио да ће он и Иванић, кандидати СзП, побиједити на предстојећим изборима.

Говедарица је кандидат за предсједника РС, а Младен Иванић за српског члана у Предсједништву БиХ.

 

 

 

 

 

 

(rtvbn.com/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img