spot_img
spot_img

SDS Brčko: Zabrana “Trojke iz bloka” poraz za grad

spot_img
spot_img

Srpska demokratska stranka Brčko najoštrije osuđuje odluku Policije Brčko distrikta da zabrani održavanje sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” u našem gradu.

Ovo je grubo narušavanje brojnih akata domaćeg i međunarodnog prava koji jasno garantuju slobodu okupljanja.

Porazno je za grad da se zabranjuje manifestacija koja već pet godina okuplja sve ljude dobre volje, iz godine u godinu u sve većem broju i bez i najmanjeg incidenta, naročito uzimajući u obzir humanitarni kontekst iste.

“Trojka iz bloka” postala je tradicija u Brčkom, te je veliki broj naših sugrađana, naročito onih najmlađih, sa radošću iščekuje svakog ljeta. Jasno je da je u pitanju skup koji šalje lijepu poruku objedinjujući sport i humanost i povezujući ljude, te da nikako nema za cilj onemogućiti nekome kretanje.

Termin koji su nadležni iskoristili da opravdaju svoju odluku – “negodovanje” određenog broja ljudi, više je svojstven za opis ponašanja djece u predškolskoj dobi nego ozbiljan pravni argument koji na bilo koji način može opravdati ovakav represivni i dosad nezabilježeni čin u našem gradu.

Ovakvim opravdanjem otvorena je Pandorina kutija, jer je valjda svima jasno da će negodovanja pojedinaca uvijek biti. Da li to znači da se na Trgu mladih više neće održati ni jedan događaj?

Ili je poruka ipak da je “pojačana frekvencija građana” nepoželjna, da nas sa ovih prostora nije otišlo dovoljno i da negativni trend migracija treba dodatno pospješiti?

Srpska demokratska stranka Brčko izražava nadu da će nadležni preispitati ovu odluku, te dozvoliti našim sugrađanima da još jednom pokažu humanost i dobru volju, kao i prethodnih pet godina.

 

OO SDS BRČKO

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img