spot_img
spot_img

SDS Brčko: Za jedinstvo u interesu srskog naroda u Brčkom

spot_img
spot_img

Srpska demokratska stranka pozdravlja sve inicijative koji idu u pravcu srpske sabornosti što u suštini predstavlja naš osnovni pravac političkog djelovanja u Brčko distriktu.

Saopšteno je ovo danas iz brčanskog SDS-a, kao reakcija na jučerašnju izjavu gradonačelnika Brčko distrikta.

“Podsjećamo, isti stav smo zastupali i 2004. godine kada je nakon lokalnih izbora u Skupštinu distrikta ušlo 11 srpskih poslanika. Uprkos našim apelima na sabornost petorica poslanika iz SNSD-a, SP-a i DS su podržala izbor Mirsada Đape za gradonačelnika i iako je šest poslanika SDS-a ostalo u opoziciji to im nije smetalo da te najteže četiri godine po Srbe u distriktu budu dio Đapine vlasti”, dodaju iz Srpske demokratske stranke Brčko.

“Princip sabornosti je ponovo pogažen 2018. godine kada je odlukom SNSD-a, SDS isključen iz vlasti u distriktu. Današnji pozivi na sabornost i što širu srpsku koaliciju od strane onih koji su istu tu srpsku sabornost pogazili dva puta do sada, zvuči neiskreno”, dodaje se u saopštenju.

“Srpska demokratska stranka ne odstupa ni od jednog svog političkog principa od osnivanja stranke do danas, pa tako ni od principa srpske sabornosti i zbog toga poručujemo svima koji danas pozivaju na srpsko jedinstvo da se takvi principi ne smiju koristiti za predizbornu kampanju i lični interes tajkuna iz dosadašnje vlasti nego isključivo za dobrobit srpskog naroda”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img