SDS Brčko: Svi srpski poslanici da uđu u vlast

Poslanik SDS-a u brčanskoj Skupštini Milan Purić smatra da je formiranje koncentracione vlasti rješenje novonastale političke situacije u Brčko distriktu.

“Predlažemo da svi srpski poslanici uđu u skupštinsku većinu. Ne protivimo se da i svi predstavnici drugih naroda budu članovi skupštinske većine, čime bi se jasno stvorila koncentraciona vlast za koju ne mislimo da je najbolje rješenje, ali bi sigurno bilo bolje od ovako nakaradnog rješenja koje je, čini mi se, sada na pomolu”, rekao je Purić na konferenciji za novinare.

- Реклама -

Na pitanje da li je razgovarano sa ostalim predstavnicima skupštinske većine o mogućnosti formiranja koncentracione vlasti, on je odgovorio da nije, jer nije bilo sastanaka ni skupštinske većine, ni predstavnika poslaničkih klubova.

Komentarišući tvrdnje gradonačelnika Brčkog Siniše Milića da ima podršku i poslanika SDS-a Uroša Vojnovića, zajedno sa poslanicima SNSD-a i Socijalističke partije, Purić je rekao da Vojnović nije slijedio politiku SDS-a, nego druge političke partije, što je nespojivo sa članstvom u SDS-u.

“Lični čin takvog tipa je, u stvari, nož u leđa stranci na čijoj je listi i to na broju jedan osvojio mandat i ušao u Skupštinu. Mislim da takvo ponašanje čak vodi pokušaju cijepanja stranke. To ćemo onemogućiti i spriječiti u korijenu”, naglasio je Purić.

Komentarišući moguće smjene predstavnika SDS-a u izvršnoj vlasti, što je gradonačelnik juče demantovao, Purić kaže da se SDS tome neće protiviti i da će članovi ove stranke sami podnijeti ostavke, a neće čekati da ih on razrješava.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i članovi NDP-a, a njihov poslanik Radoslav Bogićević potvrdio je da će klub poslanika SDS-NDP u Skupštini Brčko distrikta i dalje zajedno nastupati, bez obzira na to da li će biti u vlasti ili opoziciji.

Purić je prije dva dana na konferenciji za novinare rekao da gradonačelnik Brčkog nema podršku većine srpskih poslanika za rekonstrukciju brčanske Vlade i formiranje nove skupštinske većine, te da bi time destabilizovao funkcionisanje vlasti u distriktu i funkcionisanje srpskog dijela vlasti.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić juče je izjavio da je dobio spisak sa potpisima sedam poslanika iz reda srpskog naroda koji ga podržavaju i daju većinski legitimitet njegovim odlukama u ime srpskog naroda, a među njima je i potpis poslanika SDS-a Uroša Vojnovića.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime