spot_img
spot_img

СДП тврди да није потписао никакав споразум са СДА у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након информације о заједничком дјеловању СДП-а, СДА и Странке за БиХ у Брчко дистрикту, СДП се огласио са саопштењем у којем истиче да ова странка није потписала и неће потписати никакав коалициони споразум са СДА.

Како истичу из СДП-а., доношење одлука о коалицијама у надлежности је Главног одбора СДП-а, тако да никакав потпис челника СДП-ове оганизације у Брчко Дистрикту не обавезује СДП.

“Додуше, овакав једностран акт производи посљедице за онога ко је мимо одлуке органа СДП одлучио да крене у једну такву авантуру, без обзира о коме се ради. Ни у којем случају СДП неће пристати на сарадњу са СДА и њеним сателитима, јер је СДА управо једна од најзаслужнијих странака за тоталну девастацију Брчко Дистрикта, али и остатка БиХ. СДА не може представљати никакву политику напретка, без обзира на изборни резултат. Сви, евентуално, слични потези појединаца из СДП-а ће бити санкционирани”, саопштили су из СДП-а.

Поводом ове ситуације на друштвеним мрежама се огласио и шеф клуба посланика СДП-а у Парламенту БиХ Саша Магазиновић који оспорава поступке предсједника СДП-а у Брчком у формирању било какве коалиције.

У свом појашњењу на друштвеним мрежама, Магазиновић је најавио да ће тражити хитни састанак органа СДП-а о ситуацији у Брчком.

“Предсједник СДП-а у Брчком није имао сагласност Главног одбора, а колико знам ни било којег другог органа СДП-а, да потпише било какав споразум о формирању власти. Апсолутно неприхватљиво! Тражит ћу да о оваквом понашању хитно разговарамо”, написао је Магазиновић у Фејсбук посту.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img