Savski most: Obustava saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse

S obzirom da je tokom današnjeg dana Vlada Brčko distrikta BiH konstatovala da je, zbog prelaska teretnih motornih vozila, most Brčko-Gunja nesiguran za saobraćaj, u cilju zaštite i sigurnosti ljudi i materijalnih sredstava, šef Policije Brčko distrikta BiH donio je Rješenje o potpunoj obustavi saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse na sobraćajnicama prema i od mosta (graničnog prelaza) Brčko – Gunja, saopšteno je danas iz Policije Brčko distrikta.

Potpuna obustava saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse, počeće dana 24.01.2019. godine (četvrtak) i trajaće do daljnjeg, a provodiće se u gradu Brčko, u raskrsnicama ulica Josipa J. Štrosmjera i Bulevar mira (raskrsnica Kuglana), u raskrsnici ulica R.DŽ. Čauševića i Banjalučka (kružni tok Merkator), te na izlazu ulice Savska na ulicu Pere Marjana, pojasnili su iz brčanske Policije.

U ulicama u kojima je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse, isti će biti regulisan uz pomoć vertikalne saobraćajne signalizacije – saobraćajni znakovi II-7 i II-6 sa dopuskim tablama (osim vozila javnog gradskog prevoza), dodaju iz Policije.

- Reklama -

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime