spot_img
spot_img

Саопштење СП Брчко: Постајемо црна рупа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом заједничке изјаве првих људи извршне и законодавне власти Брчко дистрикта господе Нишића, Домића, Милића и Филиповића дате 4.8.2023 медијима.

Поштована господо, поред наведеног у вашој заједничкој изјави свједоци смо и масовног одлива становништва, а посебно младих са територије Брчко дистрикта.

Свједоци смо и многобројних свакодневних и животних проблема са којим се сусрећу становници Брчко дистрикта као и безперспективности у коју их водите. Предности који наводите јесу позитивне и нису искључиво Ваша заслуга него су заслуга свих политичких субјеката који дјелују на територији Брчког, становника Брчко дистрикта који су жељели бољи и сигурнији живот као и мониторинга међународне заједнице кроз Канцеларије супервизора и ОСЦЕ-а.

Ваше „заслуге“ које нерадо спомињете су: потпуни колапс здравственог система Брчко дистрикта, проблеми водоснабдијевања и поред уложених десетина милиона конвертибилних марака, кашњења у раелизацији свих капиталних пројеката, кашњење у предлогу и усвајању ребаланса буџета, непостојање колективног уговора, обесправљени радници, проблеми у школству, привреди, гашење спорта, јавним набавкама,енормним исплатама из буџета дистрикта штетних уговора и намјерних или ненамјерних административно процедуралних грешака.

Постајемо ,,црна рупа“ читаве регије што је и потврђено неусвајањем трасе аутопута кроз територију Брчко дистрикта. Срамотимо се непостојањем градског стадиона у чије зидине је до сада уложено преко 20 милиона конвертибилних марака, а крај изградње истог се не назире, депонијом смећа смјештеном између 2 велика насеља (Илићка и Доњи Брезик) која се налази на километар од центра града, одлукама Владе које су контрадикторне једна са другом. Сатирични часописи само треба да реално пренесу вијести из Брчког и да се покаже да функционисање Брчко дистрика јесте сатира и поред буџета од 330 милиона конвертибилних марака.

Поштована господо Ви сте заробили Брчко дистрикт и живот у њему. Размишљајте о превеликим социјалним и животни проблемима који су пред становницима Брчко дистрикта у наредном периоду и могућим социјалим немирима који су вјероватни и оправдани. Престаните истовремено застрашивати и засмијавати становнике Брчког којих је све мање и који одлазе са ових простора због Ваших ,,успјешних“ политика.

Господо, ухватите се у коштац са рјешавањем нагомиланих проблема или ослободите овај (заробљени) град!

ОПШТИНСКИ ОДБОР СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ БРЧКО

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img