spot_img
spot_img

Saopštenje SP Brčko: Postajemo crna rupa

spot_img
spot_img

Povodom zajedničke izjave prvih ljudi izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta gospode Nišića, Domića, Milića i Filipovića date 4.8.2023 medijima.

Poštovana gospodo, pored navedenog u vašoj zajedničkoj izjavi svjedoci smo i masovnog odliva stanovništva, a posebno mladih sa teritorije Brčko distrikta.

Svjedoci smo i mnogobrojnih svakodnevnih i životnih problema sa kojim se susreću stanovnici Brčko distrikta kao i bezperspektivnosti u koju ih vodite. Prednosti koji navodite jesu pozitivne i nisu isključivo Vaša zasluga nego su zasluga svih političkih subjekata koji djeluju na teritoriji Brčkog, stanovnika Brčko distrikta koji su željeli bolji i sigurniji život kao i monitoringa međunarodne zajednice kroz Kancelarije supervizora i OSCE-a.

Vaše „zasluge“ koje nerado spominjete su: potpuni kolaps zdravstvenog sistema Brčko distrikta, problemi vodosnabdijevanja i pored uloženih desetina miliona konvertibilnih maraka, kašnjenja u raelizaciji svih kapitalnih projekata, kašnjenje u predlogu i usvajanju rebalansa budžeta, nepostojanje kolektivnog ugovora, obespravljeni radnici, problemi u školstvu, privredi, gašenje sporta, javnim nabavkama,enormnim isplatama iz budžeta distrikta štetnih ugovora i namjernih ili nenamjernih administrativno proceduralnih grešaka.

Postajemo ,,crna rupa“ čitave regije što je i potvrđeno neusvajanjem trase autoputa kroz teritoriju Brčko distrikta. Sramotimo se nepostojanjem gradskog stadiona u čije zidine je do sada uloženo preko 20 miliona konvertibilnih maraka, a kraj izgradnje istog se ne nazire, deponijom smeća smještenom između 2 velika naselja (Ilićka i Donji Brezik) koja se nalazi na kilometar od centra grada, odlukama Vlade koje su kontradiktorne jedna sa drugom. Satirični časopisi samo treba da realno prenesu vijesti iz Brčkog i da se pokaže da funkcionisanje Brčko distrika jeste satira i pored budžeta od 330 miliona konvertibilnih maraka.

Poštovana gospodo Vi ste zarobili Brčko distrikt i život u njemu. Razmišljajte o prevelikim socijalnim i životni problemima koji su pred stanovnicima Brčko distrikta u narednom periodu i mogućim socijalim nemirima koji su vjerovatni i opravdani. Prestanite istovremeno zastrašivati i zasmijavati stanovnike Brčkog kojih je sve manje i koji odlaze sa ovih prostora zbog Vaših ,,uspješnih“ politika.

Gospodo, uhvatite se u koštac sa rješavanjem nagomilanih problema ili oslobodite ovaj (zarobljeni) grad!

OPŠTINSKI ODBOR SOCIJALISTIČKE PARTIJE BRČKO

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img