Rukometni reprezentativac BiH posjetio gradonačelnika Kadrića

Alen Ovčina, inače reprezentativac Bosne i Hercegovine u rukometu, koji broji nešto više od 50 reprezentativnih nastupa, posjetio je danas gradonačelnika Eseda Kadrića te mu, tom prilikom, uručio reprezentativni dres.

Ovčina je jedan od glavnih aktera koji su rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveli na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, a koje će se održati u januaru 2022. godine.

Na sastanku se raspravljalo o perspektivi rukometa, ali generalno i sporta, kako u Brčkom tako i u ostatku Bosne i Hercegovine, a reprezentativac Ovčina upoznao je gradonačelnika o pozitivnoj atmosferi koji vlada u rukometnoj reprezentaciji.

Razgovaralo se i o potrebi rukometnih organizacija za podrškom Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te je gradonačelnik tom prilikom istakao kako će Vlada Brčko distrikta nastojati da podrži ovaj sport, koji po svemu sudeći ima perspektivu u Brčkom.

Uz Alena Ovčinu, ovom sastanku prisustvao je i potpredsjednik Omladinskog rukomentog kluba „Perihel“ Dražen Stojanović koji je rekao kako postoji ogroman interes kod mlađih generacija da se bave rukometom, te kako Brčko ima čime da se pohvali kada je riječ o rukometnim uspjesima, kako na domaćim tako i na stranim takmičenjima.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime