spot_img
spot_img

Родитељи Треће основне школе тражи измјештање одређених Одјељења

spot_img
spot_img

Вијеће родитеља ЈУ Треће основне школе Брчко дистрикта покренуло је иницијативу за измјештање одређених Одјела и институција који се налазе у овој образовној установи, због чињенице да нема довољан број просторија за одржавање наставе.

„Вијеће родитеља је покренуло ову иницијативу родитеља коју су подржали и упосленици Треће основне школе. У просторијама ове образовне установе смјештене су Педагошка институција, Пододјел за високо образовање и Пододјел за људске ресурсе и запошљавање“, казао је Владимир Симић, равнатељ у овој школи.

Он је навео како због повећања броја новоуписане дјеце у ову образовну установу, наредне године један одјел неће имати своју учионицу, те им је овај простор заиста неопходан.

„Поред простора који је неопходан за извођење одређених ваннаставних активности, понекад се и редовни наставни сати немају гдје одржати, те наставу организирамо у књижници школе, а понекад и у уреду равнатеља. Заиста смо задовољни са радом Вијећа родитеља те се надамо да ћемо сви заједно успјети рјешит овај проблем“, казала је педагогица ове школе Милосава Андријашевић.

„Поред недостатка просторија, велики проблем нам представља и угрожена дјечија сигурност, јер нисмо у могућности контролирати тко све улази у школу. То је јако осјетљива тема, посебно у другој смјени гдје нам бораве мања дјеца од првих до петих разреда“, додао је Симић.

Након упућеног захтјева Влади Брчко дистрикта и Одјелу за образовање, родитељи ове школе очекују да ће овај проблем бити ријешен у што краћем раздобљу, а најдаље до краја текуће године. У противном, родитељи су спремни за ригорозније мјере како би својој дјеци осигурали боље увјете у школи.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img