spot_img
spot_img

Reakcija Vehabovića: Odbijam nastaviti vršiti mandat šefa Odjeljenjaa za komunalne poslove

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Majazudin Vehabović (SBiH) je reagovao na smjenu njegovog stranačkog kolege Nedima Hamzabegovića kojeg je jutros smijenio Gradonačelnika u ovome gradu Esed Kadrić(SDA).

„U povodu obavještenja Gradonačelnika BD BiH Eseda Kadrića 23.2.2023.godine da je donio Odluku o razrješenju mog kolege Nedima Hamzabegovića iz Stranke za BiH sa pozicije šefa Odjela za stručne i administrativne poslove u Vladi BD BiH zbog jednostranog kršenja koalicionog sporazuma od strane predsjednika SBiH dr. Zijada Nišića koji je predvodnik aktivnosti na smjeni gradonačelnika…“ i upućenog poziva meni da kao imenovani kadar SBiH nastavim obavljati svoju dužnost kao nestranački kadar izjavljujem slijedeće:

Rezolutno odbijam nastaviti mandat šefa Odjela za komunalne poslove kao nestranački kadar jer je ponuda gradonačelnika, najblaže rečeno nekorektna. Nikada ni pod koju cijenu ne bi iznevjerio birače Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko gradonačelnik ostane pri svojoj donesenoj odluci o razrješenju imat će na svom stolu moju neopozivu ostavku na mjestu šefa Odjela za komunalne poslove.

Zahvljujem gradonačelniku na javnom priznanju da sam svoj posao obavljao kvalitetno i zahvljujem se na dosadašnjoj saradnju“, naveo je Vehabović u svom reagovanju.

 

 

(otisak.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img