spot_img
spot_img

Рамић у посјети Дистрикту: Договорена два инфраструктурна пројекта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Реализацијом потписаних уговора биће адаптиран и реконструисан кров на ЈУ XV Основна школа у Шаторовићима, као и саниран објекат амбуланте и матичног уреда у Бодеришту

Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић посјетио је Владу Брчко дистрикта, а са градоначелником Есед Кадрићем потписао је два инфраструктурна пројекта који ће бити реализирани у мјесним заједницама Шаторовићи и Бодериште, у Босни и Херцеговини, јавља Anadolu Agency (АА).

Реализацијом потписаних уговора биће адаптиран и реконструисан кров на ЈУ XV Основна школа у Шаторовићима, као и саниран објекат амбуланте и матичног уреда у Бодеришту, наведено је у саопштењу министровог кабинета.

Пројекте суфинансирају Федерално министарство расељених особа и избјеглица и Влада Брчко дистрикта. Рамић и Кадрић посјетили су XV Основну школу гдје су са менаџментом школе разговарали о условима у којим ученици похађају наставу, као и амбуланту чија реконструкција ускоро почиње.

“Завршавамо два важна пројекта који су директна корист за становништво у ове двије мјесне заједнице. Посебно нас радује да ћемо с Владом Брчко дистрикта суфинансирати санацију крова на основној школи. Оно што додатно оправдава овај пројекат је преко 100 ученика који похађају ову школу, од којих су већина из повратничке популације. Санацијом амбуланте и матичног уреда учинит ћемо угоднијим долазак и боравак мјештана из Бодеришта”, казао је Рамић.

Додао је како је Кадрићем разговарано и о будућим заједничким пројектима који су значајни за овај крај.

”Брчко је симбол заједничког живота и заједничких пројеката”, истакао је Рамић.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић захвалио је Влади Федерације БиХ, те министру Рамићу, на досадашњој подршци, као и издвојеном износу и изразио наду да ће се и у будућем периоду одржавати успјешна сарадња.

“Захваљујемо Влади Федерације БиХ на помоћи реконструкције крова у XВ Основној школи у Шаторовићима, те санацији амбуланте и матичног уреда у мјесној заједници Бодериште. За школу у Шаторовићима је издвојено 60.000 КМ, а у МЗ Бодериште око 40.000 КМ“, рекао је Кадрић.

Подсјетио је да је Влада Брчко дистрикта БиХ правовремено попунила апликацију на јавни позива Федералног министарства за расељене особе и избјеглице, чиме су испуњени формално правни услови позива чиме је омогућена финансијска подршка Дистрикту Брчко.

 

 

 

(AA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img