Protest ugostitelja u Brčkom: U srijedu obustava rada svih objekata

Ugostitelji iz Brčkog  još jednom su upozorili na loše stanje u ovom sektoru i apelovali na Vladu Brčko distrikta da što prije reaguje sa adekvatnim mjerama.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Brčko distrikta Edin Bećirević rekao je da ugostitelji u Brčkom trenutno posluju na ivici ekonomske održivosti i dodao da bez pomoći nadležnih organa ovaj sektor može doživjeti potpuni krah.

“Naši problemi su i dalje isti, nismo oslobođeni ni plaćanja zakupnina, niti javnih površina. Još se nismo oporavili od prvog talasa virusa korona a dolazi zimski period kada ćemo imati još više troškova. Od Vlade Brčko distrikta očekujemo određene olakšice u vidu oslobađanja plaćanja doprinosa na plate ili nečeg sličnog, jer mi sami ne možemo riješiti ovaj problem”, istakao je Bećirević.

On je napomenuo da je većina ugostitelja posluje na nivou od 40% prihoda u odnosu na isti period prošle godine i najavio obustavu rada svih ugostiteljskih objekata sledeće srijede u periodu od 10 do 12 časova kao poslednji vid upozorenja.

Vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata u Brčkom Živan Lazarević rekao je da ugostitelji ne bježe od primjena mjera ali da se mora naći razumna granica između zaštite zdravlja građana i poslovanja ugostitelja.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

  1. bolje je da 100 kafica bude zatvoreno i da Vlada plati 200-300 plata iz budzeta svaki mjesec,nego da se zaraza preko kafica rasiri i onda da imamo 1000-2000 aktivnih slucajeva… koliko ce onda firmi biti zatvoreno i koliko ce onda porodica biti na rubu egzistencije… svjedoci smo gospodo ugostitelji da vama nije u cilju postovanje mjera jer onda nema zarade a onda unistavate ostale branse ( trgovinu,proizvodnju,ostale usluzne djelatnosti) sa sirenjem zaraze… Moglo bi se cak razmisljati i u smjeru podnosenja krivicnih prijava protiv Vas jer vi svojim ponasanjem direktno uticete na sirenje zaraze iz razloga jer samm prosetao veceras oko 22h centrom i video ogromne guzve unutar vasih objekata i samo se pitam gde je i sta radi inspekcija ili vam je to dozvoljeno raditi po politickoj liniji…

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime